NATO: Mutarea in noul sediu, amanata pentru 2018 din cauza unor probleme tehnice

Reclame home 1
Reclame home 1

Mutarea cartierului general al NATO in noul sediu de la Bruxelles, prevazuta initial sa aiba loc inainte de sfarsitul lui 2017, a fost amanata din nou din cauza unor probleme de ordin tehnic, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

‘Mutarea in noul sediu al NATO a inceput si ne asteptam sa se incheie in prima jumatate a lui 2018’, mentioneaza Alianta Nord-Atlantica, intr-un comunicat emis sambata.

‘Lucrarile de constructie la cladire sunt in mare parte incheiate, continuand cele la sistemele IT’, aceasta fiind ‘o sarcina solicitanta, dar esentiala intrucat NATO are nevoie de sisteme IT deplin securizate in contextul provocarilor cibernetice in crestere’, explica Alianta.

Conform comunicatului NATO, nivelul actual al cheltuielilor pentru noul sediu se ridica la 1,17 miliarde de dolari, cele finale urmand a fi cunoscute ‘dupa incheierea proiectului’.

Oricum, ele sunt asteptate sa creasca mult peste limita de 1,12 miliarde de dolari stabilita initial de statele aliate.

Noul sistem IT va trebui sa asigure securitatea tuturor comunicatiilor electronice ale NATO, dar si supravegherea intregii cladiri, cu peste 10.000 de camere de monitorizare si sisteme de intrare pe baza de recunoastere a irisului.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole