Naufragiul unui submarin Argentinian: Lipsa de pregatire, cauza principala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Tragedia submarinului argentinian San Juan, disparut in 2017 cu 44 de marinari la bord, este legata de lipsa de instruire a echipajului la tarm, potrivit ministerului argentinian al apararii, Oscar Aguad, citat de AFP, titreaza Agerpres.

“Este concluzia expertizelor realizate de specialisti care aduc in discutia lipsa de pregatire”, a declarat vineri ministrul la postul de radio Brujula 24.

Mai mult decat avarierea submarinului, naufragiul se explica printr-o “serie de evenimente si lipsa transmiterii intre generatii a cunostintelor”, a spus el. Fabricat in Germania in 1983 si incorporat Marinei argentiniene in 1985, San Juan a fost localizat la un an dupa disparitia sa in Atlanticul de Sud, la o adancime de 900 de metri. La sfarsitul lui 2017 a fost deschisa o ancheta, dar nu a fost stabilita nicio responsabilitate.

Disparitia submarinului la 15 noiembrie 2017, in timp ce se indrepta spre baza sa, portul Mar del Plata, a dus, totusi, la inlaturarea din functie, la sfarsitul lui 2017, a sefului Marinei argentiniene, Marcelo Srur.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *