septembrie 19, 2021

Naufragiul unui submarin Argentinian: Lipsa de pregatire, cauza principala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tragedia submarinului argentinian San Juan, disparut in 2017 cu 44 de marinari la bord, este legata de lipsa de instruire a echipajului la tarm, potrivit ministerului argentinian al apararii, Oscar Aguad, citat de AFP, titreaza Agerpres.

“Este concluzia expertizelor realizate de specialisti care aduc in discutia lipsa de pregatire”, a declarat vineri ministrul la postul de radio Brujula 24.

Mai mult decat avarierea submarinului, naufragiul se explica printr-o “serie de evenimente si lipsa transmiterii intre generatii a cunostintelor”, a spus el. Fabricat in Germania in 1983 si incorporat Marinei argentiniene in 1985, San Juan a fost localizat la un an dupa disparitia sa in Atlanticul de Sud, la o adancime de 900 de metri. La sfarsitul lui 2017 a fost deschisa o ancheta, dar nu a fost stabilita nicio responsabilitate.

Disparitia submarinului la 15 noiembrie 2017, in timp ce se indrepta spre baza sa, portul Mar del Plata, a dus, totusi, la inlaturarea din functie, la sfarsitul lui 2017, a sefului Marinei argentiniene, Marcelo Srur.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2