NE CHINUIM DE 15 ANI -Nu separi gunoiul, urmează sancțiuni

România trebuie să atingă un anumit target pe care și l-a asumat singură și nesilită de nimeni în ceea ce privește colectarea selectivă. Doar că dacă mergem la pas prin Maramureș vedem că se face orice numai colectare selectivă și asta devine o mare problemă.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat recent că „în România este în vigoare de mai bine de 15 ani actul normativ care reglementează colectarea selectivă a deșeurilor. Cu toate acestea, din păcate, multe unități administrativ-teritoriale nu au implementat aceste reglementări cu toate că o parte semnificativă dintre cetățeni colectează selectiv deșeurile”.
„Comisia Europeană a deschis și o procedură de infringement împotriva României pe care o putem închide cu ordonanța de urgență aprobată ieri. Totodată, prin acest act normativ înăsprim reglementările pentru UAT-uri și firmele care se ocupă de gestionarea deșeurilor. Astfel, în UAT-urile în care deșeurile nu sunt colectate selectiv, primăriile vor avea obligația să întrerupă sau să modifice contractul cu firmele de salubrizare astfel încât acestea să asigure colectarea selectivă”, a spus Barna.
În Maramureș colectarea selectivă este cum este pe partea de sud, însă peste Gutâi este dezastru. Acolo colectarea selectivă se face și nu prea și asta se vede.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu