Negocieri: PSD are prima sansa sa ofere presedintele Consiliului Judetean Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Gabi ZeteaMiercuri, 8 iunie, presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea a convocat o conferinta de presa, la sediul filialei judetene situat in Baia Mare, pe B-dul Bucuresti Nr. 5. Liderul social-democratilor a prezentat rezultatele obtinute de formatiunea pe care o conduce in Maramures, precum si cei noua primari noi, care se afla la primul mandat, castigati de PSD.

Discursul victoriei a inceput prin a multumi fiecarui maramuresean localitatile judetului care a iesit duminica, 5 iunie, la vot, indiferent de optiunea pe care a avut-o, indiferent pe cine a votat.

”In ziua votului s-au prezentat la  urne foarte multi maramureseni care se afla la munca in afara granitelor tarii, dar care au ales sa vina acasa, in localitatile din care provin, pentru a-si alege primarul, consilierii locali si consilierii judeteni pentru urmatorii patru ani.

Doresc, totodata, sa felicit si adversarii tuturor partidelor politice pentru campania dusa, fiindca in aceasta luna, in Maramures, au fost sesizate putine nereguli si abateri de la o conduita decenta. S-au inregistrat orgolii mai mari in Baia Mare si Sighetu Marmatiei, dar avand in vedere legea electorala restrictiva, campania a fost una buna, a proiectelor pentru comunitati”, a declarat Gabriel Zetea, presedintele PSD Maramures.

Rezultat istoric pentru PSD, de peste 35% . PNL se afla pe locul doi, la o diferenta de 13 procente.

PSD a castigat alegerile in Maramures, iar votul politic primit de Partidul Social Democrat a oferit un rezultat istoric, cel mai bun rezultat din ultimii 26 de ani. Cu un procent de peste 35% si 67.000 de voturi exprimate, PSD se situeaza cu numai doua procente sub media nationala a PSD, dar la o diferenta foarte mare de PNL, care a avut putin peste 22 de procente in Maramures. Totodata, la nivelul Ardealului, organizatia PSD Maramures a inregistrat al treilea rezultat pozitiv. La nivelul consiliilor locale, PSD a obtinut aproximativ 40,5% din totalul consilierilor locali, cu 63.000 de voturi.

”Acest rezultat dovedeste increderea pe care maramuresenii o au in PSD, munca depusa in ultimii patru ani in Consiliul Judetean, precum si modul in care am ales sa ducem aceasta campanie, fara atacuri la adversarii nostri politici. Toti candidatii Partidului Social Democrat au prezentat un program de guvernare locala pentru fiecare domeniu de interes, insistand pe pastrarea traditiilor in judetul Maramures, recunoasterea valorilor si un viitor mai bun pentru noi si copiii nostri.

Avem o majoritate simpla in 27 dintre localitatile judetului, unde asiguram continuitatea singuri. In restul localitatilor este important sa avem sustinere si vom asigura majoritate in aproape toate Consiliile locale alaturi de ALDE si UNPR. Vom duce o campanie constructiva in cateva comune, cerand noilor consilieri alesi sa lase orgoliile politice deoparte, lucru pe care l-am cerut si in mandatul trecut. Cu un numar de 44 de primari din 76 castigati in Maramures, PSD are aproximativ 58% din edilii judetului. Este un rezultat incredibil pentru noi, care recompenseaza munca constructiva a ultimilor patru ani”, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Social-democratii au prima sansa sa ofere presedintele Consiliului Judetean

PSD are 14 mandate de consilieri judeteni, ceea ce reprezinta un procent de 40% din totalul votului exprimate in Maramures. Potrivit liderului PSD, nu este suficient pentru a face singuri majoritate, insa social-democratii au prima sansa sa ofere presedintele Consiliului Judetean.

”De maine vom demara discutii cu cei care au trecut pragul electoral si vom incepe cu Coalitia pentru Baia Mare, care a produs o surpriza in CJ si Consiliul Local Baia Mare. Apoi vom avea discutii si intalniri si cu celelalte partide. Vom discuta cu reprezentantii Partidului Ecologist, performerii acestor alegeri, apoi cu UDMR si PMP. Mai putin ne vom intalni cu PNL, care nu a propus proiecte concrete pentru Maramures, mai mult, au criticat tot ce am propus noi. Nu au venit, insa, nici cu solutii concrete.

Eventual, dupa ce isi schimba actuala conducere si vor aduce in fata oameni ce gandesc constructiv, oameni noi, vom analiza altfel o posibila discutie cu ei. Incepand de joi, 9 iunie, vom incepe oficial discutiile cu partidele care au trecut pragul in CJ, pentru a putea finaliza actualele proiecte ale judetului, doua de o importanta vitala, Aeroportul International Baia Mare si Depozitul Ecologic de la Farcasa, insa ne vom concentra si pe demararea unor proiecte noi. Principala noastra preocupare o va reprezenta infrastructura rutiera si vom depune proiecte pe Programul Operational Regional (POR) si Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

Este extrem de important cum vom sustine, in continuare, demersurile municipiului Baia Mare pentru a deveni Capitala Culturala Europeana in 2021, pentru ca acest demers, cu sprijinul PSD, sa fie unul incununat de succes. Consiliul Judetean Maramures are, in Baia Mare, cele mai importante institutii culturale. Ne dorim o intelegere mai buna decat a fost in trecut intre municipiul Baia Mare si Consiliul Judetean”, a precizat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Vasile

  Asta pentru ca in timp ce Zetea a batut toate localitatile judetului discutand cu oamenii, Mircea Man a batut localitatile doar sa mai stea la o horinca si un ciolhan cu reprezentantii pnlului.

  Reply
 2. taricelu

  da la domnu Marinescu este funcie ? ca de doispe ani s-a obisnuit, vrea saispe si bate recordu de vice

  Reply
 3. George

  Baga de seama domnule Zetea, alegerile locale sint pentru oameni, nu pentru partid. Nimeni (cred) dintre locuitori nu l-au votat pe Vasile pentru ca era de la PPPP ci pentru ca l-au vazut in stare sa aduca ceva bine sau a facut ceva bine pentru satul sau orasul lui. Nu te amagi ca partidul…bla,bla. Desigur, sint simpatii financiare pentru anumiti alesi in distribuirea banilor de la buget si asta ii debusoleaza pe oamenii simpli, care zic ca e meritul primarului. In fond e meritul partipriului (ia ortografia asa, ca e mai simplu). Nu refuza sa vezi ca daca un primar a fost bun cu adevarat, a cistigat si fara palaria unui partid. Nu membri de partid aleg primarul. ci nemembri anonimi. Nu te amagi…Iata, Baia Mare. Poza de baiat de baiat, dragutel, amabil cu batrinii care nu pot trece singuri strada, daruitor de lalele si panselute, etc. . A iesit primar in camasa vargata, dar are meritele lui, recunoscute de noi, majoritatea. Daca isi facea partid, era si mai si, ca il propulsa peste 5% (pe partid). Vezi deci ca nu partidul este un sprijin? Partidul ca entitate se sprijina pe oameni, nu oamenii pe partid. Lozinca sau antetul sint mai importante. Restul este aer in balon de sapun…
  PS Imi pare rau ca Baia Mare a votat cu ochii inchisi dar asta e….

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2