Negocierile USD – UDMR in impas: maghiarii vor Ministerul Sanatatii

PNL

Negocierile dintre USD si UDMR sunt in impas la aceasta ora din cauza solicitarii Uniunii de a prelua Ministerul Sanatatii si de a-l numi in fruntea acestuia pe fostul ministru Cseke Atilla, anunta surse guvernamentale pentru AGERPRES.

In cursul diminetii de luni erau anuntate noi negocieri intre UDMR si reprezentantii USD, dupa ce duminica dupa-amiaza intalnirile dintre cele doua parti au fost anulate.

UDMR ar fi solicitat pana acum, potrivit unor surse, un post de vicepremier si doua de ministri. Vicepremier si ministru al Culturii ar putea fi Kelemen Hunor, in vreme ce Attila Korodi ar putea ocupa postul de ministru al Mediului.

Oficial, Consiliul Reprezentantilor Unionali a mandat conducerea UDMR sa poarte negocieri pentru intrarea la guvernare.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca programul de guvernare nu va fi modificat si este de inteles acest lucru, dar printr-un acord politic se poate ajunge la cateva proiecte comune ce pot fi sustinute in Parlament, in Guvern si pot fi votate acele initiative legislative care, conform documentului, ajung in Legislativ.

In fata Consiliului Reprezentantilor Unionali, Kelemen Hunor si-a luat angajamentul ca UDMR va incerca sa ajunga la un acord care sa asigure o buna guvernare, insa a spus ca Uniunea are de ales intre trei posibilitati: fie ramane in Opozitie, fie va sprijini Guvernul din Parlament, fie va participa la guvernare, insa in anumite conditii.

El a sustinut ca, daca UDMR accepta un rol la guvernare, atunci va fi un lucru bun si pentru Romania, insa acest lucru trebuie decis doar daca se formuleaza conditii concrete, precizand va duce tratativele cu Partidul Social Democrat pe cele trei mari capitole – drepturi minoritare, probleme economico-sociale si infrastructura.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1