Negrescu: Birocratia excesiva privind accesarea fondurilor europene este generata de doua aspecte

PNL

Birocratia in Romania in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene este generata de doi factori, unul intern, iar celalalt extern, a declarat, vineri, la Panciu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, informeaza AGERPRES.

Prezent la Consultarile cetatenesti privind viitorul Uniunii Europene avand ca tema Politica Agricola Comuna si Dezvoltare Locala, Victor Negrescu a subliniat ca Guvernul Romaniei a luat deja decizii pentru “remedierea acestor dificultati”.

“Birocratia excesiva este generata de doua aspecte. In primul rand birocratia a fost generata de faptul ca, de foarte mute ori, in sistemul public s-a dorit sa existe multe documente care dovedesc veridicitatea aplicatiilor si informatiilor date acolo, fie prin semnaturi excesive, fie prin documentatii care trebuiau aduse de beneficiar. Deci si sistemul public din Romania a gresit.

De cealalta parte, partenerii nostri europeni au cerut anumite documentatii tarilor din centrul si estul Europei, considerand ca aici ar putea exista anumite riscuri. Suplimentar celor doua, constatam ca membru in Parlamentul European, in discutiile cu cei care se ocupa de controlul accesarii fondurilor europene ca, de foarte multe ori, in cazul Romaniei, primeau sesizari din partea diferitilor posibili beneficiari crescand suspiciunea, din pacate, cu privire la fondurile accesate. Si, crescand suspiciunea, a crescut si volumul documentelor solicitate”, a precizat Negrescu.

Victor Negrescu a mai dat exemplul directivei europene prin care se elimina stampila de pe documente ca acestea sa fie legale, dar care nu este aplicata in Romania, desi legislatia a fost armonizata in raport cu aceasta directiva.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1