Nelu Barbu: La cererea de restituire a taxei auto nu se mai depun certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, eliminarea obligativitatii contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a taxei auto a certificatului de inmatriculare si cartii de identitate a masinii, informeaza AGERPRES.

“Prin aceasta ordonanta de urgenta au fost introduse masuri care vizeaza acordarea esalonarilor la plata a obligatiilor fiscale si restituirea taxei auto, timbrului de mediu, in scopul simplificarii acestor proceduri de restituire pe cale administrativa a taxelor respective. Se elimina, asadar, obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire (…) certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii, pentru ca organul fiscal are la dispozitie toate informatiile respective, le poate verifica in baza de date proprii sau in baza de date la care are acces. In rest, termenii prevazuti in Ordonanta 52/2017, respectiv data de 31 august 2018 pana la care se poate depune cererea, acel termen ramane in vigoare. Sunt alte modificari in ceea ce priveste restituirea, sunt acolo anumite mici modificari “, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

El a precizat totodata ca s-a adoptat o OUG privind veniturile obtinute din activitatile sportive. Potrivit lui Barbu, s-a decis retinerea la sursa a impozitului pentru veniturile din activitati independente realizate de persoanele fizice in baza contractelor de activitate sportiva incheiate potrivit Legii 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. “In ceea ce priveste CAS-ul si CASS-ul se vor aplica regulile pe care le stiti, deja in vigoare, in legatura cu acel nivel la 12 salarii minim brute”, a precizat Nelu Barbu.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2