Nemultumiri: 2.200 de lei este salariul maxim la Garda de Mediu Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Angajatii de la Garda de Mediu Maramures isi doresc venituri decente. Greva, din 10 mai a.c., a fost suspendata pana la data de 15 iunie a.c.. Comisarul Marcela Mateas, liderul gruparii sindicale a stat de vorba, astazi, 15 mai a.c., cu subprefectul de Maramures Gavris Ardelean.

Nemultumirile angajatilor de la Garda de Mediu au fost prezentate subprefectului, de comisarul Marcela Mateas, liderul gruparii sindicale. Aceasta i-a spus ca greva generala declansata, in data de 10 mai a.c., a fost precedata de discutii purtate cu reprezentantii Ministerului Mediului si ai Comisariatului General al Garzii de Mediu.

Ulterior, conducerea ministerului a avut din nou o intalnire cu conducerea Garzii de Mediu si cu reprezentantii sindicatului, in urma careia partile s-au pus de acord in ceea ce priveste anumite aspecte ale conflictului.

In acest moment, greva este suspendata temporar pana in data de 15 iunie, termen fixat pentru rezolvarea revendicarilor. In cazul in care nu se vor gasi solutiile asteptate, sindicalistii vor declansa greva generala pe termen nelimitat.

Cea mai mare durere a sindicalistilor o reprezinta salarizarea. Angajatii isi doresc salarii decente, cu atat mai mult cu cat ei au largi atributii in ceea ce priveste controlul si aplica sanctiuni foarte mari.

“2.200 lei este salariul maxim in institutia noastra, nu este suficient pentru un trai decent”, a aratat Marcela Mateas.

Atat liderul de sindicat cat si colegii sai solicita salarii la nivelul Garzii Forestiere, unde angajatii sunt mult mai bine retribuiti.

Ioan Patcas, comisar in cadrul Garzii de Mediu Maramures, a precizat ca toti angajatii institutiei au studii superioare, sunt conducatori auto si ca nu exista sofer angajat, nu exista asigurare Casco, iar serviciul de permanenta se executa fara ca angajatii sa fie platiti in plus pentru acest lucru.

“Sunt solidar cu dumneavoastra in problemele cu care va confruntati la nivel national. Exista mai multe sectoare in care salariatii sunt nemultumiti de nivelul de salarizare si de Legea salarizarii unitare. Vom sustine modificarea Legii in sensul propus de dvs si vom lua legatura cu reprezentantii Maramuresului in Parlamentul Romaniei. Speram sa fim auziti”, le-a spus reprenzentantilor de la Garda de Mediu, subprefectul Gavris Ardelean.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. Zoli

  Pai daca salarul lor de 2200 ron nu e considerat un salar decent,ma intreb cam ce salar i-ar multumi??! Poate un 3-4000 ron ar fi un ”salar decent”?! Intrebarea e ce au facut dansii pentru aceste salarii,caci vazand distrugerile din fauna si natura Maramuresului as zice ca Garda de Mediu a fost inexistenta in ultimii 10-15 ani,sau mai bine zis 27 ani! Sa se bucure ca INCA n-au ajuns dupa gratii dupa afacerile facute cu baietii destepti de pe urma carora s-au distrus 90% din paraurile si raurile judetului! Plus padurile si altele…

  Reply
 2. dan

  De cind bat padurile si vaile, nu am intilnit un comisar al garzii de mediu in teren. In schimb, pe toate vaile, pasunile, etc vad gunoaie perisabile si neperisabile. Garda de mediu functioneaza doar acolo unde este chemata? cind se vede fumul de pe o aratura, sau cind cineva suna ca s-a colorat apa in riu? In zonele turistice nu am vazut (daca au fost imi cer iertare) oameni amendati pentru ca dupa chef au lasat gunoaie inn teren, cu amenzi la fata locului, asa cum face politia rutiera. A FACE ANALIZE POST FACTUM E INUTIL.
  Revenind la cererea lor pentru salarii decente, sint de acord cu ei, dar si eu doresc ca ei sa aiba impact”decent” in problemele de mediu, care se acutizeaza pe zi ce trece. Problemele de mediu nu sint doar cele create de agenti economici ci acelea generate de persoanele fizice. Cu acestea este impactul mai mare, ca la o firma i-ai tras somatia si daca nu se imblinzeste o penalizezi pe cai legale fara sa te iei de guler cu patronul. In teren insa, incalcatorul de lege persoana fizica iti mai spune cite ceva si de asta se feresc comisarii. Ori esti comisar, ori nu esti.

  Reply
 3. Atentul

  Las’ ca 2200 e un salariu super decent pentru cit muncesc. Banuiesc ca nu se pling si de cit iau pe linga de la poluatori. Dupa ora 11 nu mai e nimeni pe la sediu, telefonul lor nu functioneaza si deci nu pot fi deranjati cu sesizari decit de catre cei ce cunosc numerele de mobil directe. Daca sesizarea e impotriva cui nu trebuie poti sa-i uiti, iar daca vine de la cine trebuie, te amendeaza si daca iti miroase gura. Eu personal as desfiinta cu totul aceasta forma de politie politica, mai ales daca se face o analiza e eficientei muncii lor…pierdere de bani publici!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole