Nemultumiri: Angajatii muzeelor din Romania vor protesta, astazi, de „Noaptea Muzeelor”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Angajatii muzeelor, la nivel national, vor participa la o actiune de protest. Angajatii muzeelor doresc o grila de salarizare transparenta si corecta.

Anuntul a fost facut de Cartel Alfa, printr-un comunicat transmis presei:

” Ziua Internationala a Muzeelor este o zi in care atragem atentia asupra celor 5500 de salariati la nivel national din muzeele publice si din institutiile ce gestioneaza patrimoniul cultural national (muzeografi, restauratori, conservatori, educatori muzeali, cercetatori, investigatori, personal auxiliar), care reprezinta o categorie profesionala ignorata de toate maririle salariale, discriminata abuziv si ostentativ de OUG 2/2017, buimacita si mai tare de OUG 43, ce creeaza dezechilibre si frustrari majore. De cele mai multe ori, personalul din muzee este macinat de boli profesionale specifice, ultimii ani inregistrand chiar o serie de decese, din randul mai ales al conservatorilor si restauratorilor, pe fondul unei injuste recunoasteri sociale si a unei salarizari aproape de minimul pe economie. Consideram ca este momentul ca aceste inechitati sa dispara, iar profesiile de Muzeograf, Restaurator, Conservator, precum si tot personalul din Muzee sa fie salarizat potrivit complexitatii si importantei domeniului. Vorbim despre un corp cultural de elita, putin numeros, care are in merita respectul societatii pe care o slujeste”, a scris  Cartel Alfa in comunicatul de presa.

In Capitala, salariatii muzeelor vor protesta, astazi, 20 mai 2017, in intervalul 12:00-14:00, in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei. Apoi, acestia se vor indrepta catre sediul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, unde vor ramante intre orele 15:00 – 16:30. Intentia lor este de a-si prezenta revendicarile, solicitand, totodata, si un dialog cu conducerea ministerului.

La nivelul municipiului Baia Mare, Florin Hosu, presedintele Cartel Alfa a declarat pentru ZiarMM faptul ca:

”Aici nu exista sindicate la muzee, doar ca, la nivel national s-au intalnit federatiile din sistemul bugetar si se contureaza o actiune comuna. Deocamdata ca si protest ramane doar cel din Capitala pentru ca la nivel de Baia Mare nu avem sindicat afiliat la Cartel Alfa”.

Astfel, “Noaptea Muzeelor” din Maramures nu va fi umbrita de aceste proteste.

Fotografiile au fost trimise de protestatarii din Capitala pe adresa ZiarMM

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2