Nepal: 22.000 de dolari amenda pentru un alpinist care a incercat sa escaladeze Everestul fara permis

Reclame home 1
Reclame home 1

Un sud-african care a incercat sa escaladeze Everestul fara autorizatie oficiala a fost fortat sa coboare de pe cel mai inalt munte din lume si va trebui sa plateasca o amenda de 22.000 de dolari, au informat luni autoritatile nepaleze, citate de AFP, informeaza AGERPRES.

Ryan Sean Davy, 43 de ani, ar fi reusit, potrivit spuselor sale, sa ajunga la Camp 2 — tabara situata la o altitudine de 6.400 de metri — in timpul unei urcari de aclimatizare, inainte de a fi prins.

Strainii trebuie sa achizitioneze un permis, la pretul de 11.000 de dolari, pentru a primi dreptul de a escalada varful de 8.848 metri — o modalitate pentru autoritatile din aceasta tara himalayana saraca de a reglementa prezenta pe munte, dar si de a obtine castiguri financiare importante.

Aceasta suma nu a fost platita de alpinistul sud-african, care a incercat sa urce in secret, incercand sa se tina departe de alti alpinisti.

„L-am vazut in apropiere de tabara de baza asa ca m-am apropiat si a fugit”, a declarat pentru AFP Gyanendra Shresth, ofiter de legatura al guvernului la tabara de baza de pe Everest.

„L-am urmarit cu un prieten si l-am gasit ascuns intr-o pestera nu departe (…) Si-a pus cortul intr-un loc izolat pentru a-i evita pe oficialii guvernamentali”, a adaugat el.

Lui Davy i-a fost confiscat pasaportul si i-ar putea fi interzisa intrarea in Nepal timp de cinci ani sau practicarea alpinismului in aceasta tara timp de un deceniu.

Potrivit AFP, este extrem de neobisnuit pentru un strain sa urce pe Everest singur. Cei mai multi alpinisti angajeaza cel putin un serpas si beneficiaza de sprijinul logistic al unei echipe la tabara de baza.

Aproximativ 750 de persoane sunt asteptate sa incerce sa atinga varful Everestului in aceasta primavara, in plin sezon pentru alpinisti.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole