Nepal: Peste jumatate din populatia Vaii Kathmandu a plecat din zona 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

nepalPeste jumatate (56 %) din populatia Vaii Kathmandu, 1,4 milioane din totalul de 2,5 milioane de locuitori, a abandonat aceasta regiune in urma devastatorului cutremur cu magnitudine 7,8 inregistrat in 25 aprilie in Nepal si a numeroaselor sale replici, informeaza EFE citata de Agerpres, mentionand ca fenomenul continua, sute de persoane parasind zilnic zona respectiva.

Guvernul de la Kathmandu estimeaza ca un milion de oameni au plecat de acolo in prima saptamana de dupa seism, iar alte 400.000 in ultimele 14 zile, a declarat o sursa de la Ministerul Infrastructurii Fizice si Transporturilor care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Masinile de transport public ies din Kathmandu incarcate pana la refuz si se intorc in oras cu un grad de ocupare de numai 40-50 % la peste trei saptamani la seismul soldat cu aproximativ 8.604 de morti si 16.808 raniti, conform celui mai recent bilant comunicat de Ministerul de Interne din Nepal. Numarul total al caselor distruse este de 488.789, situatie in care se afla si 761 de cladiri guvernamentale.

Multi locuitori care au ramas in capitala continua sa stea in tabere amenajate in spatii publice deschise, iar cei care s-au intors la casele lor obisnuiesc sa doarma noaptea la parter sau la primul etaj.

Teama de noi replici este foarte mare, mai ales pentru ca mai multi astrologi au avertizat ca vor fi noi cutremure pana in 20 mai, iar predictiile lor sunt luate in serios de multi nepalezi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2