Nepal: Primul varf de peste 8.000 de m cucerit in acest sezon de escalada in Himalaya

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O echipa multinationala de alpinisti a cucerit marti varful Annapurna, cu inaltimea de 8.091 metri, aceasta fiind prima ascensiune la peste 8.000 de metri altitudine din acest sezon de escalada din Himalaya, a anuntat Departamentul de Turism din Nepal, citat miercuri de agentia Xinhua, titreaza Agerpres.

”Nu mai putin de 32 de persoane, printre care 15 membri ai expeditiei si serpasi care lucreaza la mare altitudine, au ajuns pe varful unuia dintre cei mai inalti munti din lume, marti, in jurul orei 15:30”, a declarat pentru Xinhua Meera Acharya, director in cadrul Departamentului de Turism.

”Este prima ascensiune pe munte din acest sezon la peste 8.000 de metri”, a subliniat reprezentanta institutiei.

Mai multi alpinisti din Nepal, China, Marea Britanie, Coreea de Sud, Statele Unite, Elvetia, Japonia, Norvegia si Turcia au cucerit varful Annapurna, a anuntat compania Seven Summit Trek, care a organizat expeditia. Printre acestia se numara si Nirmal Purja, un fost soldat gurkha, care incearca sa cucereasca cei mai inalti paisprezece munti din lume in doar sapte luni.

Annapurna este considerat unul dintre cei mai periculosi munti de pe planeta. Potrivit Departamentului de Turism, trei echipe diferite au primit permisiunea de a urca pe Muntele Annapurna in aceasta primavara. Nepal a eliberat pana in prezent permise pentru 803 alpinisti din 95 de echipe de alpinisti care si-au exprimat interesul pentru a escalada incepand de luni 25 de varfuri diferite din aceasta tara, potrivit statisticilor Departamentului de Turism.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2