Nepal: Un avion cu 18 persoane la bord a cazut in jungla

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ramasite ale unui avion nepalez care disparuse de pe radare, cu 18 persoane la bord, au fost descoperite duminica dupa-amiaza in jungla, in centrul Nepalului, a relatat agentia de presa Xinhua citata de Agerpres.

Elicopterele de salvare nu au putut insa sa aterizeze la locul accidentului din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, care ar putea sta la originea prabusirii aparatului de zbor, potrivit expertilor.

Avionul apartinand Nepal Airlines, cu 18 persoane la bord, care facea legatura dintre o destinatie turistica populara si o localitate din vestul tarii, disparuse duminica de pe radare, dupa cum a indicat pentru AFP politia locala.

Aparatul de zbor avand la bord 14 pasageri adulti si un copil, precum si trei membri ai echipajului a decolat de pe aeroportul Pokhara duminica la 13h30 si a disparut de pe radare 15 minute mai tarziu, potrivit unui purtator de cuvant al politiei nepaleze Ganesh KC.

Unul dintre pasageri este danez, ceilalti sunt nepalezi, conform companiei aeriene.

Avionul se indrepta spre Jumla, localitate situata la circa 350 km vest de capitala nepaleza Kathmandu.

Accidentele de avion sunt relativ frecvente in Nepal, unde activitatea pilotilor este ingreunata de conditiile meteorologice extreme si pistele de aterizare dificile.

Aceasta mica tara din Himalaya detine 15 companii interne si 50 de aeroporturi mici pentru deplasarile in zonele montane cel mai greu accesibile.

Companiile aeriene nepaleze sunt criticate din cauza conditiilor de securitate prea laxe: piloti neexperimentati, mentenanta inadecvata a aparatelor de zbor si controlul insuficient.

In decembrie anul trecut, Uniunea Europeana a interzis zborurile tuturor companiilor aeriene din Nepal in spatiul sau aerian din motive de securitate.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole