Nepal – Un exemplar rar de rinocer cu un singur corn a murit dupa ce a cazut in fosa septica a unui hotel

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un rinocer dintr-o specie amenintata cu disparitia a decedat in apropierea unui parc national din centrul Nepalului, au anuntat luni autoritatile, potrivit DPA, informeaza AGERPRES.

In total, 41 de rinoceri din aceasta specie rara cu un singur corn au decedat in ultimele noua luni.

Femela de rinocer, in varsta de 30 de ani, a decedat duminica dupa ce a cazut in fosa septica a unui hotel, a spus Bed Kumar Dhakal, supraveghetor-sef in cadrul Chitwan National Park, situat la 120 de kilometri sud-vest de Kathmandu.

In parcul national traiesc peste 600 de rinoceri din totalul de 645 de exemplare aflate in ariile protejate din aceasta tara.

In urma numarului mare de decese in randul rinocerilor, autoritatile guvernamentale au demarat o ancheta, a spus Dhakal, precizand ca experti in fauna salbatica efectueaza autopsia animalului.

„Vom cunoaste detaliile dupa ce raportul guvernamental va fi gata, dar ar putea fi multi factori. Numarul acestora a crescut in ultimii ani, dar sursele de apa din parc au ramas aceleasi, iar acest lucru ar putea fi una dintre cauze”, a spus acesta.

Degradarea habitatului si competitia acerba pentru resurse a dus la o crestere accentuata a numarului de decese in randul rinocerilor, potrivit unui raport recent publicat de Mongabay, o publicatie specializata in fauna salbatica.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole