Nepalul confirma extinderea permiselor pe Everest

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Everest-Header-4---LMNepalul a confirmat in mod oficial prelungirea permiselor pentru alpinism, care fusesera anulate in anul 2014, dupa avalansa care a ucis 16 de persoane – cel mai grav accident inregistrat vreodata pe Everest -, informeaza agentia DPA citata de Agerpres.

In schimb, alpinistii vizati vor fi nevoiti sa plateasca inca 1.000 de dolari pentru utilizarea permisului pana in 2019, compensand astfel diferenta dintre tariful de anul trecut si cel din acest an, potrivit unui oficial de la departamentul de alpinism al Ministerului Turismului. Acordarea anul trecut de astfel de permise unui numar de 334 de persoane a adus in bugetul statului nepalez 3,6 milioane de dolari.

Alpinismul este o sursa esentiala de venituri pentru Nepal, unde se gasesc opt din cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri din lume.

Guvernul a declarat anul trecut ca ar putea extinde valabilitatea permiselor emise in 2014 pentru de cinci ani, dar decizia oficiala a fost luata abia in aceasta saptamana, dupa ce fusese amanata cateva luni, pe fondul negocierilor dintre ministere.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2