Nereguli la HCM. Consilierii baimareni continua sa alimenteze echipa cu bani

Reclame home 1
Reclame home 1

handbal hcmConsiliul Local Baia Mare a abrobat in cadrul unei sedinte extraordinare alocarea catre HCM Baia Mare a unei sume de 1.900.000 de lei. Proiectul de hotarare nu a fost insotit de o nota justificativa. Mai mult, unii dintre consilieri nu au primit nici borderoul de sedinta. Nemultumit de situatie, consilierul Dan Grumaz a parasit sedinta inainte de a incepe.

Un gest asemanator a facut si consilierul Ștefan Pop. „Am avut o treaba personala de rezolvat”, si-a explicat Pop la emisiunea Atac la cenzura de pe Maramures TV parasirea salii. Inainte insa de retragerea de la sedinta, Pop a avut o discutie in contradictoriu cu primarul Chereches.

Este a doua hotarare de finantare anul acesta pentru HCM. Prima, data in februarie, a prevazut alocarea de la buget a sumei de aproximativ 500.000 de euro. Inainte cu doua zile de sedinta CL, plenul Consiliului Judetean Maramures a retras de pe ordinea de zi un proiect care prevedea finantarea aceleiasi echipe cu 215.000 de lei.

Motivul l-a constituit faptul ca executivul clubului nu a putut depune documente justificative privind cheltuirea acestei sume. Un audit intern al forului judetean a stabilit ca HCM Baia Mare nu si-a respectat contractul de finantare pe 2014. In consecinta, clubul trebuie sa returneze o parte din banii primiti anul trecut. Atunci cum au votat alesii baimareni o astfel de hotarare?

Romeo DOBOCAN

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. grig

  bine ma Romeo, pui si tu intrebari de genul : manastire-ntrun picior, ghici ciuperca ce-i? iar o sa alimentezi diarea verbala a antikakistilor care vor intra in conflct cu dilau, diugu si alti fani sport. Eu doar intreb: cu cine votam la anul? ca (cu) consilierii astia de rahat nu ai ce sa faci. Put ca niste pesti stricati intr-o cherhana din delta.

  Reply
  1. thebaimarean

   schimbam consilierii.cu altii alesi pe spranceana de kake .kake ramane ,asa sa fie grig multumit.

   Reply
 2. Dobocan

  Grig, problema e că se votează fără cap, fără picioare. Sunt o bătaie de joc unele proiecte de hotărâri, trecute cu unanimitate. Au votat înființarea CS Minaur, că așa a visat cineva în noaptea dinaintea ședinței de plen, fără să analizeze consecințele. Structura e nefuncțională, în campionat am înscris cluburile în vechea formulă. Proiectul de hotărâre nu a fost însoțit de „expunerea de motive”, procedură obligatorie. E pe sloganul „Mircea fă-te că lucrezi”. Sunt sigur că prietenul „dilău” înțelege că „noroc” nu e doar marcă de bere, ci și stare de conjunctură. În sport, ca în viață, conjuncturile sunt volatile. Strategia greșită își arată roadele pe termen lung. Greșeala cea mai mare ar fi să se oprească finanțarea la handbal la nivel de subzistență. Până acum s-a cheltuit fără responsabilitate, transparență și control. Astea trebuie să înceteze, nu finanțarea.

  Reply
  1. dilau

   prietene ciprian dragos, cred ca vezi ca romeo imi da in cap?. sper ca macar de aceasta data „reply”-ul meu sa ajunga la destinatie fara intirziere. nu de alta dar ultimele mele abureli adresate lui romeo – pana si deseuri – au ajuns dupa 3-4 zile.

   Reply
  2. dilau

   prietene romeo dobocan, restul de bani – care nu pot fi decontati – au fost dati la arbitri. vrei chitanta?. vad ca iar incepi dur iar pe final o lasi mai moale – „…….. nu finantarea” – .auzi, cam care ar fi suma de la cl , evident transparenta si controlata ,care ar trebui bagata in sport?. eu, ca baimarean adevarat, as fi mult mai interesat sa aflu cum a decontat prietenu justin , de exemplu, banii primiti de la primarie. de obicei strategiile se fac pe termen scurt deoarece exista riscul ca la cele pe termen lung sa se bucure altii. noroc.:)))).

   Reply
 3. grig

  Nu am argumente sa te contrazic. Nu in sport trebuia investiti masiv cata vreme nu avem infrastructura, oportunitatile de afaceri se pierd, aspectele sociale ne coplesesc. Tiganii sunt tot acolo pe Craica si la combinat, de fapt peste tot, dar noi ne amagim c-am avut jucatoare de nivel mondial aduse din import, antrenor de fitze si salarii de lux pentru sportive. Care este dle Dobocan aportul masurabil pentru comunitate? ZERO barat. Suntem tot un oras de provincie oarecare, in afara oricarei sfere de interes, mai curatel si mai verde dar condus fara viziune. Iar cetatea cum iti place tie sa spui…TACE, poate tocmai pentru ca demnitatea presei costa o mie de euro, o ciorba de burta, un salar de consilier parlamentar sau o deplasare pe afara cu un primar sau cu HCM. Cat despre consilierii locali, o adunatura de nulitati fara nici o valoare. Un soi de slugi care n-au nici macar demnitatea sa se revolte sau sa isi dea demisia. Ba da, a facut-o Matei dar fara nici un efect.

  Reply
  1. Mircea Florescu

   Atat timp cat va exista primarul cereches Baia Mare nu are nicio sansa de prosperitate. Interesul lui este peste cel al comunitatii.

   Reply
   1. the baimarean

    d-le Mircea Florescu , nu stiti cui va adresati.pe grig ,ioan ,cato cenzorul ,gelu nu aveti nici o sansa sa-l convingeti.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2