Nesimtirea cea de toate zilele

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Zilele trecute, am avut parte de o intamplare care mi-a confirmat inca o data cat e de usor sa critici si cat e de greu sa fii om, cat e de usor sa ai bani, dar cat e de greu sa fii o persoana cu clasa.

Eram pe „terasa” (terasa e mult spus – un fost garaj transformat intr-un spatiu semideschis), la Buonissimo, un restaurant dragutel de altfel, impreuna cu o prietena. Povesteam vrute si nevrute, cand langa noi s-a asezat o tata – doamna nu pot sa ii spun –, pe care o vom numi de aici inainte tata numarul 1, impreuna cu fiica ei de patru ani si cu mama ei. Toate bune si frumoase, pana in momentul in care a inceput conversatia cu bunica fetitei: vorbeau atat de tare, incat auzeam fiecare cuvintel, la fel cum cred ca l-au auzit si cei care se aflau la Il Padrino sau Bistro.

Dupa ce am fost nevoite sa ii ascultam intreaga critica a nivelului actual de educatie care se face in gradinite, s-au asezat la masa de langa noi alte doua tate – numarul 2 si numarul 3 –, educatoare si cunoscatoare ale cresterii corecte a copiilor (dupa cum am aflat ulterior), prietene cu tata numarul 1. S-a reinceput critica sistemului educational, racnindu-se de la o masa la alta. Printre subiectele numarate: neajunsurile gradinitelor de tip Step by Step, faptul ca tatei numarul 1 i-a fost refuzata o donatie de 1.000 de euro catre gradinita unde era inscrisa fiica ei; ea, ca mama, nu poate sa accepte faptul ca dureaza pana se strang de la fiecare copil cate 5-10 lei pentru diverse activitati etc. In timp ce tatele se lamentau, fetita muta de zor mobilierul terasei dintr-o parte in alta, se holba in farfuriile oamenilor si avea iesiri de diva.

Parca asistam la o scena desprinsa din Caragiale, unde o mama si doua educatoare stergeau pe jos cu sistemul educational, in timp ce ele insele ramasesera restante la respectarea normelor de eticheta in societate, la educarea un copil de patru ani, care mai avea putin si o zbughea pe sosea, intre masini…

Lexa VERZES

Reclame home 1
Data curenta: ’19/07/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *