Nesimtirea parlamentara a recidivat. Pensii speciale pentru baronii locali si slugile lor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dacian ciolosRomania traieste in era imbecilitatii cronice. Suntem condamnati la mizerie publica, la decadere si umilinta civica. Imi convine sau nu, traiesc in tara asta nenorocita. Am doua solutii: ori imi iau lumea in cap ori ma fac politician. Nu am alternative cata vreme Ion si Maria ii voteaza la fiecare patru ani, pe aceiasi talhari patentati cu izmene politice murdare. Societatea civila este o gluma, strada este un moft, iar cetatea o mosie condusa de grofi nesatuli, aparati de legi strambe.

Experienta “Colectiv”a fost deja uitata, in tara in care orice minune dureaza trei ore, trei zile sau trei saptamani. Dupa ce s-a pus pres cateva zile in fata profesorului balbait, clasa politica s-a sumetit din nou, reluand siluirea natiei cu nesimtirea-i traditionala. Acceptarea guvernului Ciolos a fost un troc inteligent, in fapt un  compromis minor, negociat de sasul incoerent cu Inalta Curte de la Bruxeles si “oculta mondiala”. Oricum, dupa o luna de guvernare ne-am convins ca ciobanasul salajean are tot atata vlaga cat o vaca in durerile facerii. Caci el nu va face ce vrea ci ce trebuie, cata vreme exista motiunea de cenzura parlamentara iar la anul sunt alegeri generale.

Moartea celor 63 de tineri “satanisti”, condamnati si mai apoi reabilitati de trafaletul patriarhal, a avut ca rezultat doar o stare de beatitudine publica iluzorie, ce a durat mai putin decat o descindere DNA. Mimand supunere in fata garbaciului, la doar cateva zile dupa juramantul de ascultare tagma jefuitorilor de neam si-a bagat din nou labele in visteria publica, alocand argintii necesari pentru imbuibarea celorlalti inalti viziri ai domniei fanariote. In acelasi timp, ca o diversiune, pentru stupid peoples rula pe ecrane o telenovela mass- media care manipula in mod populist natia, inducand impresia ca potentatii zilei vor renunta la luarea de mita, traficul de influenta si alte surse ilicite, daca vor avea mai multi bani curati pe cardul ministerial.

La doar o luna dupa focul care a incitat la rebeliune civica, a urmat aprobarea proiectului de lege al unui deputat obez, parlamentarii tragandu-si pensii nesimtite de beilerbei. Dar cum intregul edificiu politic se sprijina pe baronii locali si vatafii din teritoriu, onor deputatii si senatorii neamului au hotarat ca e drept si firesc ca si slugile din teritoriu sa fie recompensate cu venituri speciale. Pe cale de consecinta si haita sefilor de judete plus legiunea imaculata a primarilor si viceprimarilor, urmeaza sa fie recompensata cu alte pensii speciale, pentru riscul asumat de a presta in serviciul public.

E adevarat ca demnitatile de presedinti si primari sunt grele si riscante, caci pe langa amenintarea ANI si DNA, demnitarii locali se expun si unor boli “profesionale” precum: hemoroizi interni si externi, obezitate cronica, epuizare fizica si stres in sedinte si deplasari multiple, ciroza si afectiuni gastrice acute dupa ciolhanurile oficiale. Ori ce folos ca poti mulge vaca (judetul/orasul) in perioada activa, daca dupa ce ajungi la senectute trebuie sa te chinuiesti cu o pensie modesta de functionar public. Si uite asa, in Romania democratica si echitabila s-au pricopsit cu pensii speciale presedintele, ministrii, parlamentarii, primarii si presedintii de Consilii Judetene. Adica cea mai corupta categorie sociala, care in ultimii 20 de ani a avut doar privilegii si zero realizari. Mai este o sansa, guvernul actual contestand la Curtea Constitutionala ultima gaselnita legislativa, mentionand ca bugetul public si asa subtire, nu poate sa mai suporte inca 16.500 de pensii nerusinate, dupa acordarea de mariri salariale profesorilor, medicilor si functionarilor publici.

Nu stiu cum as putea sa conving pe cineva si cu ce argumente, ca e momentul sa intram ca natie in revolta civica fata de stat si institutiile sale.  Ca nu mai trebuie sa acceptam toate mizeriile puse pe tapet, cata vreme cei trimisi sa ne reprezinte au un singur tel iar acela e binele lor. Nu al nostru. Iar marele adevar nespus este ca fondul national de pensii se prabuseste iar toate celelalte categorii sociale risca sa ramana fara un venit sigur dupa o viata de munca cinstita. Dar pe cine intereseaza asta? Pe ei in nici un caz.

Cato CENZORUL

foto: jurnalul.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Zoltan Kiss

    La ce altceva te poti astepta de la adunatura de ticalosi nemernici din cele 2 camere al Parlamentului Corupt si ineficient.Sa vedeti la anul cand va revenii in prim plan Liviu Marian Pop sluga de necontestat al infractorilor din PSD.Unul din cei mai prosti indivizi pe care vad adesea la tv Balbaindu-se ca un copil de scoala primara din cel mai ascuns catun din Romania.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2