Netanyahu denunta acordul privind programul nuclear iranian

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Netanyahu_1Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denuntat din nou duminica acordul privind programul nuclear iranian, sustinand ca intelegerea “pune in pericol supravietuirea” Israelului si va declansa o cursa a inarmarilor in regiune, transmite AFP citata de Agerpres.

Acordul-cadrul anuntat joi intre marile puteri si Teheran “nu duce la reducerea programului nuclear iranian” si permite “mentinerea unei largi infrastructuri nucleare”, a afirmat el pentru CNN. “Nicio centrifuga nu va fi distrusa (…) Este un acord prost”, a mai spus Netanyahu, unul dintre cei mai ferventi detractori ai negocierilor internationale cu Iranul.

“Este un acord prost pentru Israel, pentru regiune si pentru intreaga lume”, a insistat premierul israelian.

La o zi dupa intelegerea obtinuta la 2 aprilie la Lausanne, care ar urma sa se traduca intr-un acord final pana la 30 iunie, Israelul si-a sporit presiunea, cerand ca Iranul sa-i recunoasca “dreptul la existenta” intr-un eventual text definitiv.

“Daca o tara care promite sa ne anihileze si care lucreaza in fiecare zi la acest obiectiv obtine un acord care deschide calea spre arme nucleare, acest lucru pune in pericol supravietuirea noastra”, a reafirmat Netanyahu la CNN.

“Cred de asemenea ca acest lucru va declansa o cursa a inarmarii cu statele sunnite”, a adaugat el, facand aluzie la monarhiile din Golf.

De asemenea, Netanyahu a cerut Statelor Unite sa obtina un acord mai bun, care sa limiteze programul nuclear iranian, si a spus ca va face presiune asupra congresmenilor americani pentru a nu oferi Teheranului “drum liber spre bomba” atomica, potrivit Reuters.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2