Netanyahu: Iranul trebuie sa recunoasca existenta statului Israel

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

israelPremierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut vineri ca orice acord final referitor la programul nuclear iranian sa contina recunoasterea ‘fara ambiguitate’, de catre Teheran, a dreptului la existenta al Israelului, informeaza AFP citata de Agerpres.

‘Israelul cere ca orice acord final cu Iranul sa includa o recunoastere iraniana clara si fara ambiguitate a dreptului la existenta al Israelului’, a spus seful guvernului israelian, citat intr-un comunicat al serviciului sau de presa.

Netanyahu a subliniat, de asemenea, necesitatea de a creste presiunile asupra Iranului, pentru a obtine un compromis mai bun decat acordul de etapa asupra caruia au convenit joi Teheranul si marile puteri.

‘Unii spun ca singura alternativa a acestui acord este razboiul’, a spus Benjamin Netanyahu, adaugand ca aceasta abordare ‘nu este corecta’. ‘Exista o a treia posibilitate: sa ramanem fermi, sa crestem presiunea asupra Iranului, pana cand se va ajunge la un bun acord’, a precizat premierul israelian.

Iranul si statele din Grupul ‘5+1’ (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franta, China si Germania) au convenit joi asupra punctelor cheie ale unui acord privind programul nuclear controversat iranian. Punctele comune la care s-a ajuns dupa opt zi de negocieri maraton la Lausanne deschid calea pentru elaborarea unui acord mai detaliat pana la sfarsitul lunii iunie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2