Netanyahu: Israelul nu va permite intrarea civililor sirieni pe teritoriul sau

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Israelul va continua sa le ofere ajutor umanitar refugiatilor sirieni care fug de razboi, insa nu va primi niciun civil pe teritoriul sau, a afirmat duminica premierul Benjamin Netanyahu, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Israelul a trimis tone de produse alimentare, haine si medicamente civililor refugiati in partea siriana a Platoului Golan dupa ce au fugit de luptele din sudul Siriei vecine, a anuntat vineri armata israeliana.

„Vom continua sa ne aparam frontierele, sa oferi ajutor umanitar atat cat vom putea, insa nu vom permite intrari pe teritoriul nostru”, a declarat Netanyahu inaintea reuniunii saptamanale a consiliului de ministri.

El a reiterat de asemenea cerinta Israelului ca Iranul sa se retraga militar din Siria, ceea ce considera a fi o prioritate pentru tara sa.

Israelul ocupa din 1967 o parte din Platoul Golan situat la frontiera dintre cele doua tari, care se afla in continuare tehnic in stare de razboi.

Totodata, armata israeliana a anuntat duminica intr-un comunicat ca a trimis intariri de trupe in partea israeliana a Platoului Golan pentru „a face fata evolutiilor de cealalta parte a frontierei”.

Comunicatul precizeaza ca „politica de non-interventie in conflictul sirian va ramane neschimbata atat timp cat suveranitatea israeliana nu este contestata si cetatenii sai nu sunt amenintati”.

Avand grija sa nu fie atras in conflict, Israelul a atacat totusi in mai multe randuri teritoriul sirian, lovind in special convoaie cu arme destinate, in opinia sa, gruparii libaneze Hezbollah, aliat al regimului sirian si inamic al statului israelian.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole