Netanyahu le cere din nou evreilor din Franta sa revina in Israel

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Netanyahu_1Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut din nou, duminica, evreilor din Franta sa revina in Israel si a subliniat ca guvernul sau a luat masuri suplimentare pentru a contribui la integrarea acestora in tara de origine, relateaza AFP citata de Agerpres.

”Le spun evreilor din Franta: viitorul vostru este aici, reveniti in patria voastra. Ne asteptam la o imigratie masiva a evreilor din Europa si in special din Franta. Vom continua sa ne pregatim pentru aceasta imigratie masiva”, a declarat Netanyahu intr-o intalnire electorala organizata la Ierusalim de partidul sau, Likud.

El a adaugat ca executivul israelian a facut multe schimbari pentru a ajuta la integrarea in Israel a evreilor din Franta.

In urma cu o luna, Benjamin Netanyahu a provocat iritarea Parisului declarand ca Israelul este ”caminul” evreilor din Franta, dupa ce la 9 ianuarie o luare de ostatici intr-un magazin evreiesc din estul capitalei franceze s-a soldat cu decesul a patru evrei. Premierul francez Manuel Valls a replicat la scurt timp spunand ca ”Franta fara evreii sai nu este Franta”.

Dupa doua zile, pe 11 ianuarie, Netanyahu a vizitat locul unde a avut loc luarea de ostatici, reafirmand ca evreii francezi ”ar fi primiti cu bratele deschise” in Israel.

Evreii din Franta (500.000 de persoane) reprezinta a treia comunitate evreiasca din lume, dupa cele din Israel si SUA. Anul trecut, pentru prima data, Franta a devenit prima sursa de emigratie a evreilor, 6.600 dintre acestia parasind teritoriul francez.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1