Netejoru convoaca Adunarea generala a inspectorilor judiciari pentru un punct de vedere privind eliminarea pensiei de serviciu

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, a emis, vineri, un ordin prin care convoaca Adunarea generala a inspectorilor judiciari pentru emiterea unui punct de vedere privind eliminarea pensiei de serviciu, informeaza AGERPRES.

“Inspectorul-sef al Inspectiei Judiciare emite urmatorul ordin: Convoaca Adunarea generala a inspectorilor judiciari la data de 21 ianuarie, pentru formularea unui punct de vedere motivat privind iminenta abrogare a prevederilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incalcarii independentei si statutului constitutional al judecatorilor si procurorilor”, potrivit notei transmisa de seful IJ.

Joi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunta ca Adunarile Generale al judecatorilor si procurorilor au fost convocate, tot pe data de 21 ianuarie, pentru formularea unor puncte de vedere privind “iminenta abrogare” a pensiei de serviciu.

Numarul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, in crestere cu 1,9% (plus 175 de persoane) fata de perioada similara din 2018, conform datelor centralizate de Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP).

Cei mai multi, respectiv 3.878, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor, in cazul acestora inregistrandu-se si cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei, din care 17.409 lei cota suportata din bugetul de stat, iar diferenta din bugetul asigurarilor sociale de stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1