Neurologie: Alimente care protejeaza creierul

home camp2
home camp2
home camp2

usturoiConsumul de kefir, usturoi sau napi este recomandat de doctorul american David Perlmutter, in cea mai recenta carte a sa, pentru mentinerea creierului intr-o forma buna. In Statele Unite este in voga un curent care vizeaza tratarea bolilor neurologice prin grija acordata la ceea ce se intampla la nivelul microbiotei sau florei intestinale, cu alte cuvinte realizandu-se o legatura explicita intre intestin si creier, scrie 20minutes.fr, informeaza AGERPRES.

Pentru neurologul american David Perlmutter, autor al cartii “Intestinul in ajutorul creierului”, este esentiala preocuparea fata de bacteriile din organism pentru evitarea depresiei, a sclerozei in placi, a bolii Alzheimer, autismului si altor boli. In afara de sfaturile clasice care recomanda consumul de alimente bio, evitarea produselor prelucrate, a conservelor, medicul enumera cateva alimente care protejeaza creierul pe termen lung.

Un prim grup este format din alimente “probiotice” sau care contin bacterii benefice. Sunt alimentele fermentate, indeosebi varza murata si produsele lactate cu bifidobacterii sau lactobacili din surse naturale. Potrivit doctorului Perlmutter, bacteriile joaca un rol multiplu in organism.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *