New York: Despagubire de 10 milioane de dolari pentru un barbat care a facut pe nedrept 16 ani de inchisoare

Un newyorkez care a facut 16 ani de inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o a obtinut o despagubire de 10 milioane de dolari, a anuntat miercuri avocatul sau, citat joi de AFP, transmite Agerpres.

Jabbar Collins, un afro-american in varsta de 42 de ani, a fost condamnat in martie 1995 la New York pentru uciderea unui rabin, Abraham Pollack, in februarie 1994, pe baza marturiilor ca fusese vazut fugind de la locul crimei. Avea doar 21 de ani.

In inchisoare, Collins a urmat studii de drept si a descoperit ca unul dintre martori isi schimbase declaratia inainte de proces, fara ca avocatul sau sa fie informat. Declaratiile acestuia fusesera scrise de politie, iar martorul a explicat ca a fost constrans sa le semneze pentru a nu fi inculpat intr-un alt dosar.

Intre timp, Jabbar Collins a descoperit si alte practici indoielnice in procesul sau, iar in iunie 2010, un judecator i-a anulat condamnarea, denuntand metodele ‘rusinoase’ la care a recurs biroul procurorului de atunci.

Collins a fost eliberat si a depus plangere impotriva orasului si statului New York, intr-un context in care metropola americana a solutionat recent in mod amiabil mai multe plangeri formulate de persoane condamnate pe nedrept in anii ’80-’90.

Din momentul iesirii din inchisoare, barbatul a lucrat ca asistent juridic la cabinetul avocatului sau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1