New York: Mii de persoane cer un salariu minim de 15 dolari pe ora

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

protest_ny_67173700Mii de persoane au manifestat miercuri la New York pentru a cere un salariu minim de 15 dolari pe ora, afirmand ca este imposibil de trait cu mai putin de atat in cel mai mare oras american, relateaza AFP citata de Agerpres.

Greve si manifestatii similare au avut loc in peste 230 de orase americane, potrivit organizatorilor, care se asteptau la ”cea mai larga mobilizare inregistrata vreodata a angajatilor insuficient platiti”. Ei au estimat ca intre 10.000 si 15.000 de persoane au participat la manifestatia de la New York.

Printre protestatari s-au aflat angajati de la fast-food-uri, dar si de la aeroport, personal din domeniul sanatatii, lucratori din constructii, care au denuntat si conditiile de munca de pe unele santiere de imobile destinate celor foarte bogati.

”Luptati-va pentru 15 dolari” (pe ora), se putea citi pe o pancarta. ”Am obosit sa muncesc pentru a-i imbogati si mai mult pe cei bogati”, scria pe alta pancarta.

Salariul minim la New York este in prezent de 8,75 dolari pe ora si ar urma sa creasca la 9 dolari pe ora in 2016. Salariul minim federal este blocat din 2009 la 7,25 de dolari pe ora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2