Nicaragua: 14 persoane si-au pierdut viata in urma inundatiilor din octombrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin cinci persoane si-au pierdut viata joi in Nicaragua dupa ce au traversat “imprudent cursuri de apa umflate de puternicele ploi, ceea ce ridica la 14 numarul total al victimelor de la inceputul lui octombrie”, a informat presedintia de la Managua, noteaza AFP titrat de Agerpres.

Ploile torentiale au inceput sa se abata luni asupra tarii si vor continua in urmatoarele zile, sub influenta presiunii atmosferice scazute.

O alerta rosie a fost decretata marti in opt din cele 17 departamente nicaraguane, printre care capitala Managua, dar zece persoane au decedat intre timp.

“Recomandam prudenta” in apropierea fluviilor si raurilor deversate, “pentru a evita noi victime”, a declarat vicepresedinta nicaraguana Rosario Murillo, potrivit mai multor media din tara.

In prima saptamana din octombrie, patru persoane si-au pierdut viata in ploile torentiale provocate de o depresiune tropicala. Traversand apoi Marea Caraibilor, aceasta depresiune s-a intarit, devenind uraganul Michael, dupa care s-a indreptat spre tarmul Statelor Unite.

Potrivit uni raport oficial, circa 900 de persoane au fost nevoite sa se refugieze in adaposturi temporare sau la rude si cel putin 327 au revenit la casele lor afectate de inundatii.

Pagube au fost constatate in 1.412 case inundate, dintre care noua au fost distruse in intregime.

Foto: Agencia EFE, Al Jazeera

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2