Nicolae Steinhardt va fi comemorat in Baia Mare

PNL

Joi 30 martie, Manastirea „Sfanta Ana” Rohia in parteneriat cu Fundatia N. Steinhardt si Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, organizeaza Evocarea Monahului NICOLAE DELAROHIA (N. Steinhardt), cu titlul „Am intrat in inchisoare orb si ies cu ochii deschisi…”. Manifestarea se desfasoara in cadrul Anului Comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului.

Evenimentul este organizat cu binecuvantare si participarea Preasfintitului Parinte IUSTIN Episcopul Maramuresului si Satmarului si va avea loc in Sala „Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul” din incinta Catedralei Episcopale „Sfanta Treime” din Baia Mare.

Incepand cu ora 13,oo se va oficia slujba Parastasului de pomenire pentru Parintele Nicolae, la implinirea a 28 de ani de la trecerea la Domnul (30 martie 1989), apoi, vor conferentia:

  • prof. univ. dr. Stefan Iloaie, Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca – Transformarea pozitiva a persoanei prin experierea detentiei, in viziunea lui N. Steinhardt;
  • univ. dr. George Ardeleanu, Profesor la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti – Intre libertatea suferintei si fericirea lipsei de libertate: Procesul si Detentia lui N. Steinhardt;   

Evenimentul va fi moderat de catre Arhim. Macarie Motogna staretul Manastirii Rohia si Conf. dr. Florian Roatis, Vicepresedinte al Fundatiei N. Steinhardt.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2