Niculescu Tagarlas, despre afacerile ilegale de la CUPROM: Peste 1,5 milioane de euro, paguba constatata

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In urma cu mai bine de doi ani, consilierii locali aprobau alocarea catorva milioane de euro pentru cumpararea platformei Cuprom, din Baia Mare.

Visul frumos al unei viitoare capitale a culturii europene incoltea in mintile alesilor urbei, astfel ca nimic nu a fost prea costisitor. Azi insa fosta platforma industriala, lasata in paragina, e o vaca de muls. Se vinde la fier vechi, iar Primaria asista neputincioasa la furtul din propria ograda.

Intr-o conferinta de presa, viceprimarul Cristian Niculescu Tagarlas a tinut sa scoata la lumina o parte din adevarul controversatei povesti a ilegalitatilor de la fosta CUPROM – Phoenix.

Constructiile de pe o suprafata de aproximativ 300 mii metri patrati au fost desfiintate ilegal in Baia Mare si doar pe aceasta platforma. Sunt platforme industriale ce puteau fi utilizate in ceea ce am discutat a fi parc economic. Dispuneam de tot ce inseamna retele, cladiri, tot construit pentru plaforme industriale.

Din punct de vedere legal, constructiile exista. De la Directia de Venituri mi se comunica faptul ca se platesc impozite, iar din Primarie nu s-a radiat nicio pozitie. Toate cladirile exista din punct de vedere fiscal si chiar platesc impozite. In acelasi timp, daca mergem acolo ele nu mai exista”, precizeaza Tagarlas.

In plus, s-au produs ilegalitati si din punct de vedere al depunerii molozului, deoarece sunt produse cu incarcatura toxica si periculoasa. Insa nimeni nu are control si nu stie unde au disparut acele deseuri.

Astfel spus, baimarenii au avut de suferit pierzand din punct de vedere economic, paguba fiind de 1. 500.000 euro. Acesti bani ar fi putut proveni din vanzarea fierlui vechi, plus incasarea unei amenzi de 300.000 lei pentru evaziune fiscala, ce reprezinta taxa ce trebuia platita pentru autorizatia de desfiintare.

„Aici se ridica un semn de intrebare a multor autoritati publice, locale si centrale, de a-si face datoria fata de baimareni. E un semnal mare de alarma. E un dezastru. Daca ne apucam si facem tot felul de actiuni vedem ca la problemele cu adevarat importante nu ne-am implicat suficient de puternic si corect. Vom continua toate activitatile incepute.

Baia Mare incepe sa -si reconstruiasca increderea si sa continue o activitate buna pentru oras”, a conchis Cristian Tagarlas.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *