Niculescu Tagarlas: “Magazinul Profi din Ferneziu trebuie desfiintat, nu vad nicio alta cale pentru aplicarea legii”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Joi, in cadrul unei conferinte de presa, viceprimarul Cristian Niculescu Tagarlas a abordat o problema actuala a Municipiului, ce denota modul prost de a face administratie publica in Baia Mare.

Ea priveste supermarketul Profi din Ferneziu, care in urma efectuarii unui control a fost depistat fara autorizatie de functionare. Ulterior, s-a intocmit un proces verbal si s-a aplicat o amenda in valoare de 20.000 lei.

“Daca un simplu cetatean isi construieste un garaj fara autorizatie de constructie, ii este demolat. Daca mergi in piata de alimente si o biata batranica vinde rosii si nu are autorizatie de producator, e amendata de catre Politia Locala. Dar intr- un cartier din Baia Mare un supermaket fara autorizatie de construire, fara niciun document care atesta faptul ca poata functiona, isi desfasoara activitatea… ma intreb cum e posibil?”, a spus Tagarlas.

Mai mult de atat, la nivelul Primariei s-au gasit documente ca si cum constructia ar exista, iar actele incheiate cu cei care furnizeaza servicii utilitare nu au fost semnate.

„Niciun document nu a fost semnat. Daca vreau sa fac o plangere penala nu se poate, fiindca aceste acte nu au fost asumate nici ca si original, nici ca si copie. Sunt depuse documente ca si cum aceasta constructie ar exista, dar in fapt nu este niciun fel de autorizatie pentru cladire”, a mai spus Tagarlas.

Acesta a mai precizat ca demersurile pentru aplicarea legii in privinta Profi continua, pentru ca in cel mai scurt timp posibil magazinul sa fie demolat.

„Nimeni nu este mai presus de lege. Aceata companie a fost sanctionata si voi continua demersurile necesare pentru desfiintarea constructiei”, a punctat Cristian Tagarlas.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. banhidi

  daca magazinul Profi din Ferneziu nu detine autorizatie de construire.. lucrurile sunt clare…nu mai exista loc de discutii…trebuie inceputa urgent procedura de demolare a magazinului…pe de alta parte, trebuie investigat cum si in ce fel s-a ajuns in aceasta situatie, cum si cine din Primarie nu si-a facut datoria la timpul potrivit, cine a luat “spaga” pentru “aranjamentele” facute …si apoi aplicate sanctiuni drastice…sunt foarte curios daca dl Tagarlas are forta necesara de a aplica legea…

  Reply
 2. liviu

  La ce mizerabil e acel cartier,respectivul magazin e chiar un plus in acel peisaj sumbru.Mai Tagarlas,eu personal nu am niciun interes si nu-mi pasa daca o demolezi sau nu,dar era mai bine cu cocioabele alea de minoritari in plina intersectie? Pai era o rusine sa te duci spre Baraj,Blidar sau Izvoare si in respectiva intersectie sa vezi budigai si paturi gaurite puse in fata unor cocioabe care se prabuseau.La fel e acum vis a vis de Romplumb si hai sa recunoastem e o rusine pentru acest oras, iar cand ma gandesc ca Zetea vrea sa aduca turisti pentru astfel de monumente,imi vine chiar sa rad.E foarte rau daca nu au fost ajutati sa se autorizeze iar de acum incolo,ca factor decident,sper sa-i sprijini pe cei care vor sa vina sa investeasca in zona si sa aduca noi locuri de munca pentru un oras in care muncitorul baimarean face naveta in Sârbi,Tautii M. sau Dumbravita,pentru salariul minim.Nu putem chiar toti sa ne facem avocati si nici in Barou,din cate se aude,nu e usor sa intri,astfel incat e nevoie de cateva fabrici noi,pentru noi populimea.

  Reply
 3. popic

  Dar in Piata Izvoare cum au reusit sa construiasca pe terenul municipalitatii? Daca mai punem ca e pe moca si ca din cate se aude nu prea se platesc concesiuni de ani buni,as vrea sa-i aud parerea.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *