Nicusor Dan: USR e un partid cu oameni inteligenti cu opinii uneori contradictorii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat sambata ca in partid sunt multi oameni inteligenti care au uneori opinii divergente, dar discutiile pe marginea statutului formatiunii purtate sambata au fost “foarte constructive”, relateaza Agerpres.

“Am discutat de delegatii la Congres foarte scurt. Pe statut am discutat de raportul intre structuri. Acum suntem la raportul intre structurile executive si, chiar daca exista opinii divergente, discutiile sunt foarte consistente. Este un partid cu multi oameni foarte inteligenti si multi oameni foarte inteligenti au foarte multe idei care uneori sunt contradictorii, dar toata lumea din partidul asta ii doreste binele si discutiile sunt foarte constructive. (…) Acum suntem la discutia despre impartirea rolurilor executive si este o discutie daca vicepresedintii sa aiba un rol executiv propriu-zis sau sa aiba doar un rol de reprezentare si impreuna Biroul National sa supravegheze structura executiva. Daca nu vom ajunge la o solutie, asa cum am spus de la inceput, ne vom duce la Congres cu doua sau trei solutii diferite si Congresul va vota”, a afirmat Nicusor Dan.

El a spus ca propunerile de modificare a statutului au totalizat 440 de pagini si ca lucrul cel mai important este ca partidul sa functioneze.

“Chestiunea cea mai importanta este ca acest partid sa functioneze. Unul din lucrurile extrem de importante este ca filialele sa se simta reprezentate. Pana acum din cauza ca nu am avut timp, Biroul National era doar din Bucuresti. Acum, in urma Congresului, va avea reprezentanti de peste tot. Vom avea inca — si aici pare ca exista un larg consens — un organism peste Biroul National in care sa fie reprezentantii filialelor judetene”, a explicat presedintele USR.

Intrebat daca, in afara sa, si-a mai anuntat cineva intentia sa candideze la sefia USR, Nicusor Dan a afirmat ca in partid e “o competitie deschisa colegiala” iar candidaturile pot fi depuse pana pe 30 aprilie.

“Orice competitie face bine partidului si duce partidul inainte”, a sustinut el.

Conducerea Uniunii Salvati Romania s-a intalnit sambata cu liderii filialelor judetene, parlamentarii USR si reprezentantii consilierilor locali din Bucuresti pentru a stabili modul de organizare a Congresului partidului, care va avea loc intre 11 si 14 mai, la Cluj, precum si pentru dezbaterea proiectul de statut.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *