Niger: Președintele Macron denunță atacul soldat cu moartea a șase cetățeni francezi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Preşedintele Emmanuel Macron a denunţat duminică seara “atacul ucigaş care a lovit în mod laş personal umanitar” în Niger şi care s-a soldat cu opt morţi, dintre care şase cetăţeni francezi, transmite AFP, titrează Agerpres.

Emmanuel Macron a afirmat, de asemenea, că vor fi puse în acţiune “toate mijloacele” pentru a clarifica circumstanţele producerii acestui atac. Şeful statului francez, care a discutat telefonic cu omologul său nigerian Mahamadou Issoufou, a adăugat că “hotărârea lor de a continua lupta comună împotriva grupărilor teroriste din Sahel” a rămas neclintită, conform unui comunicat al Palatului Elysée, care specifică faptul că marţi dimineaţa va avea loc un un consiliu de apărare.

Doi nigerieni şi şase francezi, printre care salariaţi ai ONG-ului Acted, au fost ucişi duminică de bărbaţi înarmaţi, pe motociclete, în zona Kouré, în timpul unei excursii turistice.

Atacul a avut loc la ora locală 11:30 (10:30 GMT) la 6 km est de localitatea Koure”, situată la 60 de km de capitala Niamey, a explicat o sursă apropiată serviciilor de mediu.

“Cele mai multe victime au fost ucise cu gloanţe, iar o femeie care a reuşit să fugă a fost ajunsă din urmă şi i s-a tăiat gâtul. La faţa locului a fost găsit un încărcător de cartuşe gol”. “Nu se cunoaşte identitatea atacatorilor, dar aceştia au venit pe motociclete din savană şi au aşteptat sosirea turiştilor. Vehiculul închiriat de turişti aparţinea ONG Acted”, potrivit sursei citate.

Este primul atac care vizează occidentali de când această zonă a devenit o atracţie turistică în urmă cu 20 de ani, când mai multe girafe din special peralta, considerată dispărută ca urmare a activităţilor de braconaj şi a animalelor de pradă, au găsit în acest loc un mediu propice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1