Nikkei: Nissan isi reduce productia pe plan mondial cu 15%

PNL

Nissan Motor isi va reduce cu 15% productia globala in actualul an fiscal care se va incheia in martie 2020, renuntand la campania agresiva de expansiune promovata de fostul presedinte Carlos Ghosn, a anuntat vineri publicatia nipona Nikkei, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Aceasta ar fi cea mai semnificativa reducere a productiei din ultimul deceniu, in conditiile in care producatorul auto nipon se confrunta cu vanzari slabe pe pietele externe, inclusiv in SUA, unde si-ar putea eficientiza operatiunile, sustine Nikkei.

Nissan vrea sa produca aproximativ 4,6 milioane de vehicule in anul fiscal 2019, a anuntat publicatia nipona, citand planurile comunicate de furnizorii producatorului auto. Decizia va afecta probabil castigurile si ar putea deteriora alianta Nissan cu producatorul auto francez Renault SA, informeaza Nikkei fara a da amanunte suplimentare.

Reprezentantii Nissan au precizat ca nu comenteaza asupra speculatiilor.

Vineri, actiunile Nissan inregistrau un declin de 1,2% la Bursa japoneza.

Pentru anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2020, Nissan si-a inrautatit estimarea privind profitul operational la 450 miliarde de yeni (patru miliarde de dolari), in scadere cu 22% fata de anul precedent. Ar fi cel mai scazut profit al Nissan din 2013.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianta Renault-Nissan, extinsa in 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producator mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unitati mai mult decat Volkswagen si Toyota.

In prezent, alianta regrupeaza zece marci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1