Nikkei: Nissan respinge noua propunere de integrare de la Renault

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Nissan Motor va respinge propunerea de integrare a administrarii din partea partenerului de alianta Renault SA si va cere o relatie egala din punct de vedere al capitalului, a anuntat luni publicatia nipona Nikkei, citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianta Renault-Nissan, extinsa in 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producator mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unitati mai mult decat Volkswagen si Toyota.

Conducerea Nissan crede ca producatorul auto nipon nu a fost tratat corect de catre Renault conform legaturilor existente privind capitalul, si o fuziune ar face ca aceasta inegalitate sa fie permanenta. In schimb, in propunerea sa Renault argumenteaza ca o integrare ar maximiza sinergiile in cadrul aliantei franco-nipone, sustine Nikkei.

Reprezentantii Nissan si Renault nu au comentat informatia.

Luna trecuta, publicatia britanica Financial Times informa in legatura cu intentia Renault de a relua in urmatoarele 12 luni discutiile privind fuziunea cu Nissan.

Analistii considera ca este o perioada dificila pentru Renault – Nissan – Mitsubishi, in conditiile in care pe cele mai mari pietele auto globale – China, SUA si Europa – cererea pentru masini este in scadere. Acestia avertizeaza ca alianta este esentiala in cazul in care companiile vor sa ramana competitive intr-o industrie in care marimea reprezinta un avantaj crucial.

In prezent, alianta regrupeaza zece marci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *