Nissan confirma ca va produce doua noi modele in Marea Britanie, prima decizie majora dupa Brexit

Reclame home 1
Reclame home 1

nissan
Dupa luni de speculatii, compania auto Nissan a confirmat joi ca va produce noul model Qashqai si SUV-ul X-Trail la fabrica sa din Sunderland, Marea Britanie, prima decizie majora pentru industria auto dupa votul de la Referendumul din iunie pentru iesirea tarii din UE (Brexit), transmite BBC, informeaza AGERPRES.

Decizia va asigura 7.000 de locuri de munca, fiind posibila crearea de noi slujbe, in urma „sprijinului si asigurarilor primite din partea Guvernului britanic”, se arata in comunicatul producatorului auto nipon.

Seful aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a avertizat luna trecuta ca va opri noile investitii in Marea Britanie daca nu are garantia ca va primi compensatii pentru tarifele impuse masinilor fabricate in Marea Britanie, in eventualitatea unor negocieri dure privind Brexitul.

Productia urmatoarei generatii de Qashqai ar urma sa inceapa in 2018 sau 2019 iar decizia producerii SUV-ului X-Trail in Marea Britanie este una neasteptata. Fabrica Nissan este cea mai mare din Marea Britanie si produce anual 475.000 de vehicule, din care 80% sunt exportate pe 130 de piete internationale. La Sunderland sunt produse modelele Qashqai, Note, Juke si Leaf iar la furnizorii acestei unitati lucreaza aproximativ 24.000 de persoane.

„Sunt incantat sa anunt ca Nissan va continua sa investeasca in Sunderland. Sprijinul si asigurarile primite din partea Guvernului britanic ne-au convins sa producem la Sunderland noul model Qashqai si SUV-ul X-Trail”, a afirmat joi Carlos Ghosn.

Decizia Nissan reprezinta un vot de incredere care arata ca Regatul Unit este deschis afacerilor dupa votul pentru iesirea tarii din UE, a declarat premierul Theresa May.

Analistii apreciaza ca, in functie de rezultatele negocierilor, Brexitul ar putea avea ca rezultat noi tarife comerciale care vor afecta competitivitatea exporturilor de vehicule din Marea Britanie catre UE si restul lumii.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat o crestere record in septembrie, datele sugerand o atenuare a incertitudinilor provocate de iesirea tarii din Uniunea Europeana (Brexit).

Livrarile au urcat cu 1,6% luna trecuta, la 469.696 unitati, pe fondul majorarii cererii din partea companiilor, a anuntat miercuri Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Ford Focus si Nissan Qashqai.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2