Nissan dezminte zvonurile potrivit carora va emite noi actiuni pentru a dilua participatia detinuta de Renault

Reclame home 1
Reclame home 1

nissan-juke-nis_juk_10_1Constructorul auto japonez Nissan nu are de gand sa emita noi actiuni pentru a dilua participatia detinuta de grupul auto francez Renault la Nissan, a declarat marti un purtator de cuvant de la constructorul auto nipon, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault. Cu toate acestea, Nissan nu are in prezent drepturi de vot la Renault, in timp ce statul francez, care in aprilie si-a majorat participatia detinuta la Renault de la 15% la 19,7%, a reusit sa-si dubleze drepturile de vot la grupul auto.

Cotidianul financiar japonez Nikkei a informat luni ca Nissan intentioneaza sa emita noi actiuni pentru a reduce participatia detinuta de Renault. In plus, Nikkei sustine ca Nissan ar dori sa-si majoreze propria participatie la Renault de la 15 pana la 25% pentru a contracara influenta guvernului francez la alianta Renault-Nissan.

In schimb, un purtator de cuvant de la Nissan a dezmintit marti informatiile aparute in presa.

„Nissan nu are planuri care sa vizeze emiterea de noi actiuni”, a declarat purtatorul de cuvant, adaugand ca societatea nu are nimic de anuntat cu privire la reuniunea de luni a consiliului de administratie

La randul sau guvernul japonez a cerut Nissan si Renault sa continue alianta lor.

„Am dori ca Nissan si Renault sa discute modalitatile prin care sa mentina relatia lor'”, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului nipon Yoshihide Suga, adaugand ca guvernul de la Tokyo va furniza suportul necesar pentru a facilita acest proces.

Alianta Renault-Nissan este considerata unul din rarele exemple de parteneriate de succes din industria auto. In dorinta de a garanta locurile de munca si investitiile din Franta, Guvernul francez este hotarat sa-si mentina influenta la Renault-Nissan. In schimb, Nissan a propus modificarea termenilor aliantei cu Renault, in ideea de a echilibra relatia dintre cei doi parteneri, in conformitate cu noile realitati economice. Anul trecut, Nissan a vandut un numar de doua ori mai mare de autovehicule decat Renault si a contribuit cu cea mai mare parte, 1,56 miliarde de euro, la profitul total de 1,9 miliarde de euro realizat de Renault.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2