Nissan isi extinde colaborarea cu Renault

Reclame home 1
Reclame home 1

nissan-juke-nis_juk_10_1Nissan Motor ia in considerare extinderea colaborarii cu Renault, obiectivul fiind inregistrarea unor reduceri de costuri de cel putin 4,3 miliarde de euro (4,65 miliarde de dolari) in acest an, a afirmat directorul general al aliantei, Carlos Ghosn, intr-un interviu acordat publicatiei nipone Nikkei, transmite AGERPRES.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault.

Cu toate acestea, echilibrul intre Renault si Nissan in cadrul aliantei a devenit un subiect tensionat dupa ce, in luna aprilie, statul francez si-a majorat participatia detinuta la Renault de la 15% la 19,7%, in ideea de a-si dubla drepturile de vot la grupul auto. In schimb, Nissan nu are in prezent drepturi de vot la Renault.

In decembrie, Renault si Guvernul francez au ajuns la un acord in urma caruia Parisul isi va limita drepturile de vot la Renault, atenuand astfel interferentele autoritatilor franceze asupra Nissan.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2