Nissan recheama la service 1,2 milioane de vehicule vandute in Japonia

Reclame home 1
Reclame home 1

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co Ltd a anuntat luni ca intentioneaza sa recheme la service 1,2 milioane de vehicule vandute in Japonia care nu au fost supuse unor verificari adecvate de securitate, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

„Aproximativ 1,21 milioane de vehicule produse in perioada octombrie 2014-septembrie 2017 vor fi supuse unor noi inspectii”, a anuntat, intr-un comunicat de presa, Nissan, care incepand din 1999 face parte dintr-o alianta cu grupul francez Renault.

„Este o problema foarte grava”, a declarat presedintele director general de la Nissan, Hiroto Saikawa, potrivit caruia va dura aproximativ o luna pentru a stabili cauza acestor inspectii incorecte. „In locul inspectorilor certificati in mod oficial, ajutoarele lor au derulat aceste inspectii”, a spus Saikawa, precizand insa ca este convins ca vehiculele vandute sunt sigure. Presedintele Nissan a estimat costurile acestei rechemari la service la aproximativ 25 miliarde yeni (aproximativ 189 milioane de euro).

Anterior, actiunile Nissan au scazut cu peste 5% la bursa de la Tokyo, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora controalele de securitate au fost realizate de persoane care nu sunt certificate sa realizeze inspectii la vehiculele destinate pietei japoneze.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault.

Cu 5,27 milioane de autoturisme si utilitare vandute in prima jumatate a acestui an, Renault-Nissan este in prezent cel mai mare producator auto din lume, devansand Volkswagen si Toyota.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2