Nissan si-a revizuit estimarile de profit pe fondul aprecierii yenului si al pretului mai ridicat la materiile prime

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul auto nipon Nissan Motor se asteapta la al treilea an consecutiv de scadere a profitului operational, pe fondul aprecierii yenului si al pretului mai ridicat la materiile prime, care vor compensa majorarea vanzarilor auto la nivel global, transmit Reuters si Kyodo, informeaza AGERPRES.

Si alte companii auto importante din Japonia, cum ar fi Toyota si Honda, se confrunta cu un declin al castigului operational, cauzat de aprecierea yenului, care afecteaza profiturile repatriate de peste hotare.

Fluctuatiile de curs valutar vor reduce profitul operational anual cu 135 de miliarde de yeni, in timp ce pretul mai ridicat al materiilor prime va avea un impact negativ de 80 de miliarde de yeni, a avertizat luni Nissan, al doilea producator auto nipon.

In anul fiscal ce se va incheia la 31 martie 2019, profitul operational al Nissan ar urma sa scada cu 6%, la 540 de miliarde de yeni (4,93 miliarde de dolari), cel mai redus nivel din 2014 si sub estimarile analistilor, de 621,4 miliarde de yeni.

Nissan si-a anuntat estimarile privind profitul anual in baza unui curs de schimb de aproximativ 105 yeni/dolar, comparativ cu aproximativ 111 yeni/dolar in anul anterior.

In anul fiscal incheiat la 31 martie 2018, profitul operational al Nissan a scazut cu 22,6%, la 574,76 de miliarde de yeni (5,2 miliarde de dolari), dar a depasit usor estimarile analistilor. Profitul net a urcat cu 12,6%, la 746,89 miliarde de yeni, in timp ce vanzarile au inregistrat un avans de 2%, la 11.950 miliarde de yeni.

Nissan se asteapta la o crestere anuala de 2,7% a vanzarilor pe plan global, la 5,925 milioane de vehicule, pe fondul majorarii livrarilor in China, cea mai mare piata auto din lume.

Anul trecut, Nissan a anuntat ca va rechema la service aproximativ 1,2 milioane de vehicule vandute in Japonia care nu au fost supuse unor verificari adecvate de securitate. Compania a recunoscut ca, in locul inspectorilor certificati in mod oficial, ajutoarele lor au fost cei care au derulat inspectiile finale pentru vehiculele care au iesit de pe portile uzinelor.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2