Nita: Ne asteptam la un proces din partea companiei Gabriel Resources

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca autoritatile se asteapta la un proces din partea companiei Gabriel Resources, transmite Agerpres.

‘Exista un contract valabil. Oricine se poate indrepta in instanta impotriva statului si sa castige intr-un asemenea tip de contract. Prin urmare ne asteptam la un proces din partea Rosiei Montane. (…). Cu siguranta ne va da in judecata’, a declarat Constantin Nita, intrebat daca exista riscul ca statul roman sa plateasca despagubiri celor de la Gabriel Resources in cazul in care nu va fi aprobata demararea proiectului minier.

Ministrul a mentionat ca in astfel de cazuri se apeleaza la o casa de avocatura.

‘Fiind un proces, probabil, international, va trebui sa apelam la o casa de avocatura, evident’, a declarat Nita care a vizitat joi cele doua fabrici de armament din orasul Cugir.

Potrivit unui articol publicat in 1 mai de cotidianul canadian The Globe and Mail, Compania canadiana Gabriel Resources nu se asteapta la progrese in dosarul privind proiectul minier Rosia Montana si in consecinta a inceput pregatirile pentru o procedura de arbitraj international, care cel mai probabil va fi audiata la Viena, in a doua jumatate a acestui an, informeaza

Compania canadiana a amenintat inca din luna septembrie a anului trecut ca va da in judecata guvernul roman si ca va cere despagubiri de pana la patru miliarde de dolari, din cauza ‘multiplelor incalcari ale tratatelor de investitii’.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. zoltan

    Si ce problema ca vom fii dati in judecat?In momentul in care zeci sau sute de mii de locuri de munca din maramures si alte zone ale tarii au fost desfintate si muncitorii au ramas fara locuri de munca nu a intervenit nmeni.Totul este o gargara de rahat al PSD coordonat de nemernicul de Ponta.Probabil nu a iesit socoteala cu mita pe care ar fii primit.Totul este o prostire specifica al actualei guvernari.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole