NIVEL DE ALERTĂ RIDICAT – Agitație la granița Maramureșului cu Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Maramureșul este județ vecin cu Ucraina, prin urmare dacă se declanșsează războiul în vecini în județ ne-am putea trezi cu refugiați. Autoritățile noastre sunt oricum în alertă în acest moment. Mai mult, în contextul ultimelor evoluții de securitate din proximitatea Ucrainei și din regiunea Mării Negre, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat oficial că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina. În plus, MAE precizează că au fost luate toate măsurile privind repatrierea pe bază voluntară a membrilor de familie ai personalului diplomatic și consular din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale României din Ucraina, procesul de repatriere a acestora fiind la acest moment finalizat în ce privește Ambasada României la Kiev și Consulatul General al României de la Odessa. Totodată, MAE a luat decizia retragerii personalului diplomatic și consular neesențial de la misiunea diplomatică și o parte a oficiilor consulare din Ucraina.
Autoritățile noastre „recomandă puternic cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina și manifestarea unei atenții deosebite. Totodată, MAE recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Ucrainei să reevalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat. De asemenea, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată și fluidă. În egală măsură, MAE sfătuiește cetățenii români, inclusiv reprezentanții mass-media, să fie vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure și să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă. De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene”, anunță MAE.
Nu în ultimul rând, MAE le recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole