Nivelul Spitalelor din Maramures se ridica doar la categoria III

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Maramuresul nu va avea niciun spital incadrat in prima si a doua categorie. Cel mai probabil Spitalul Judetean si cel de Pneumoftiziologie vor fi incadrate in a treia categorie. Fapt care, evident va afecta distribuirea sumelor necesare pentru activitatile spitalicesti. Desi reprezentantii Spitalului de Pneumoftiziologie au semnat un parteneriat cu  Facultatea de Medicina Iuliu Hatieganu din Cluj, conform conducerii DSP Maramures, niciun spital din judet nu se ridica la nivelul unei clinici medicale.

“Eu am inteles ca de la DSP nu s-a trimis pentru niciun spital cerere mai mare decat nivelul trei. In orice caz noi asteptam pana la sfarsitul saptamanii un feed-back de la Bucuresti. S-ar putea sa ni se ceara lamuriri suplimentare. Eu sunt convinsa ca cei de la DSP ne vor ajuta, pentru ca nu ne ajuta pe noi, ajuta judetul. Directivele Ministerului Sanatatii sunt sa ajute indiferent de spital si sa se mearga cat mai mult pe planul de conformare”, a precizat Sorina Pintea, manager Spital TBC Baia Mare.

Chiar daca timpul a fost scurt de la publicarea normelor metodologice pana la depunerea fiselor de autoevaluare, oficialii Spitalului TBC sustin ca vor merge mai departe si sunt dispusi sa caute solutii acolo unde legea poate fi interpretata. Dr. Rares Pop ne-a declarat ca dosarele de analiza au fost trimise la Bucuresti, iar in acest moment se asteapta raspunsul.

“Absolut toate spitalale au depus aceste fise de evaluare, pe care noi le-am centralizat. Am avut si o evaluare din punct de vedere al actelor pe care le aveam la DSP. Toate spitalele din Maramures au intrat in categoria III, IV si V. Din punct de vedere al categoriilor I si II, nu se pot clasifica deoarece nu sunt clinici medicale, spitalele nu au o activitate continua de invatamant si cercetare, deoarece nu avem o facultate de medicina in judet”, a mentionat Rares Pop, directorul DSP Maramures.

Astfel ca, finantarea unitatilor medicale se va face in functie de activitatea pe care o desfasoara fiecare spital la nivelul la care va fi incadrat.

Andreea FAT

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *