Noaptea de Inviere si zilele de Paste vor aduce o vreme in general frumoasa in toate regiunile (ANM)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea va fi calda de Paste, inclusiv in noaptea de Inviere, valorile termice maxime urmand sa ajunga la 23 – 24 de grade Celsius, mai scazute in zona litoralului, unde temperaturile vor fi pana la 14 grade, a declarat, joi, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Alina Serban.

„In cursul zilei de sambata, vor fi precipitatii slabe sub forma de ploaie de scurta durata, pe arii mai restranse, in vestul, nordul si centrul tarii. Temperaturile se vor situa in jurul celor caracteristice acestei date, cu valori intre 12 si 20 de grade, usor mai ridicate in regiunile extra-carpatice. In partea de est si de sud-est, vantul va avea temporar intensificari, insa in noaptea de Inviere putem spune ca intensificarile se vor reduce, astfel ca vremea va fi, in general, frumoasa si precipitatiile vor disparea din peisaj. Noaptea de Inviere va avea un cer variabil in toate regiunile tarii, iar temperaturile vor oscila, in medie, intre 2 si 8 grade Celsius. Cele mai scazute valori se vor inregistra in estul Transilvaniei, in partea de sud a teritoriului, cu valori intre 4 si 8 grade”, a precizat Serban.

Potrivit specialistului ANM, in prima si in a doua zi de Paste, vremea va fi in general frumoasa, iar cerul va fi variabil in majoritatea regiunilor. Astfel, duminica, temperaturile din zonele extra-carpatice, in Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, vor fi in jurul mediilor caracteristice acestei perioade, de la 12 la 19 grade. Pe de alta parte, in regiunile intra-carpatice vor fi valori mai ridicate, de peste 20 de grade, chiar pana la 23-24 de grade Celsius, la orele amiezii. In sud si sud-est, vantul va mai avea usoare intensificari.

In zona litoralului, temperaturile diurne vor fi mai scazute decat in restul tarii, cu medii cuprinse intre 12 si 14 grade, in timp ce vantul va prezenta unele intensificari.

„Luni, in a doua zi de Paste, vorbim despre cea mai buna zi din punct de vedere termic. Se va incalzi in toate regiunile tarii, iar temperaturile vor trece de 20 de grade, cu cele mai ridicate valori in zonele intra-carpatice, in Banat, Crisana, chiar si in Transilvania, cu valori de 23 – 24 de grade. Nu vor fi precipitatii pe timpul zilei, cerul va fi variabil, chiar spre senin in sud si in sud-est. In noaptea de luni spre marti, un sistem frontal va aborda partea de vest, nord-vest a teritoriului, acolo unde va aduce ploi locale”, a spus meteorologul de serviciu al ANM.

Cat priveste zona Capitalei, meteorologii prognozeaza, in general, o vreme frumoasa in urmatoarele zile, iar pe parcursul zilei de vineri, 6 aprilie, vor mai aparea ploi sporadice, dupa care va persista vantul.

Temperaturile maxime se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada, respectiv intre 17 si 19 grade, iar sambata si duminica acestea vor fi usor mai ridicate, urmand ca luni procesul de incalzire sa continue si sa se inregistreze la orele pranzului valori de peste 20 de grade Celsius.

De asemenea, vantul va mai slabi in intensitate, iar ziua de luni se anunta cea mai buna din interval, din punct de vedere termic, mentioneaza specialistul ANM.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole