Noi atacuri ale coalitiei internationale impotriva jihadistilor

Reclame home 1
Reclame home 1

Coalitia internationala anti-jihadista condusa de SUA a desfasurat in noaptea de duminica spre luni noi atacuri asupra unor silozuri de cereale si a altor tinte in zonele controlate de gruparea Statul Islamic (SI) in nordul si estul Siriei, omorand muncitori civili si ranind militanti, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul in Marea Britanie, relateaza AFP si Reuters citate de Agerpres.

Atacurile au avut loc in provinciile Raqa, fief al Statului Islamic, si Alep (nord). Raidurile au vizat in special un punct de control al SI in imprejurimile orasului Raqa, potrivit OSDO.

Aviatia ar fi confundat probabil morile si zonele de depozitare a cerealelor din orasul Minbej, in provincia Alep, cu o baza a Statului Islamic, a precizat OSDO. Persoanele decedate ar fi fost muncitori la silozuri, informatie neverificata inca. Washingtonul nu a facut deocamdata niciun comentariu.

Baza SI din acest oras, unul din putinele din aceasta provincie controlate inca de jihadisti, a mai fost vizata si sambata de raidurile coalitiei internationale.

Fortele coalitiei au atacat de asemenea duminica noaptea principalul complex de gaze sirian, care se afla in mainile gruparii Statul Islamic. Potrivit OSDO, acest atac a avut ca scop sa-i determine pe jihadisti sa abandoneze instalatia.

In cazul in care uzina Conoco ar inceta sa mai functioneze, mai multe provincii, printre care si Deir Ezzor, ar fi private de electricitate, a estimat ONG-ul.

SUA si un grup de tari arabe, in principal din Golf, au inceput la 23 septembrie sa desfasoare atacuri aeriene impotriva pozitiilor jihadistilor in Siria, la o luna si jumatate dupa debutul atacurilor americane impotriva SI in Irak la 8 august.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole