Noi informații: Câte școli din Maramureș funcționează acum în scenariul roșu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ, precum și de lucrările în curs la infrastructura școlară.

Prin urmare, marți, 13 octombrie 2020, se înregistrează următoarea situație:

 297 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 1 (S1, verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

 95 de unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 2 (S2, galben);

– 6 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 3 (S3, roșu). Dintre acestea, în 4 unități de învățământ (Școala Gimnazială Vadu Izei, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, Școala Gimnazială Ardusat și Liceul Tehnologic Ruscova/structura Grădinița cu Program Normal Pedolena) motivul este dat de situația epidemiologică, iar două unități de învățământ (Liceul Tehnologic Poienile de sub Munte și structura Grădinița cu Program Normal – Centru Poienile de sub Munte) funcționează pe Scenariul 3, având în vedere lucrările în curs la infrastructura școlară.

”Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile /instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Data de referință pentru aceste informații este 12 octombrie, ora 12.00”, arată IȘJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. Delia

    Trebuie adaugat si Colegiul National Vasile Lucaciu din Baia Mare, de azi 14.10 2020. Unnsubiect bun arvfi: de ce in scenariul roșu se predau orele de către profesori de acasă? In conditiile in care scolile au dotate clasele cu laptopuri sai tablete. Isi pune cineva intrebarea care este calitatea actului didactic in on-line in conditiile prefarii de acasa? Scolile, in marea lor majoritate, au incercat să se doteze, tocmai cacsa poata face fata acestor situatii de scenariu rosu, si… pentru ce? Ca să stea profesorul acasă cu un internet discutabil, si cu dotari asemenea?! Copiii care stau acasă nu mai reprezinta oricum o sursa de infectare, iar profesorii ar putea sa stea maxim doi int-o sală de clasa, la un laptop/tabletă pe rand, respectand astfel masurile de distanțare si bineinteles, utilizand si ei apa și sapunul dupa ce au folosit un laptop. E atat de complicat?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2