NOI MĂSURI – Formularul de izolare a pasagerului, obligatoriu de completat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Chiar înainte de Sărbătorile de Iarnă, autoritățile din România vin cu noi măsuri pentru a limita răspândirea variantei Omicron. Știm că toți cei care vor veni în țară în perioada următoare vor trebui să completeze un așa numit formular de izolare a pacientului. Astfel încât, dacă ești pozitiv, autoritățile vor ști exact cu cine ai luat contact, de unde ai venit etc. Și vor trebui făcute și teste.

„Nu cred că este cazul să facem speculații. Testele PCR, există o procedură, un interval de 72 de ore, oamenii să fie informați cu privire la acest subiect, trebuie să protejăm sănătatea publică. Formularul de izolare a pasagerului  ajută la ancheta epidemiologică. Chiar dacă vin din țări UE trebuie acest formular completat.  Pentru cei care vin afara UE, va trebui să existe test PCR, indiferent că ești vaccinat sau nu”, au anunțat cei de la CNSU.

S-a discutat ca, pentru limitarea răspândirii Omicron, românii și alți cetățeni UE care vin din țările terțe vor prezenta test RT PCR, obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină zece zile. Cei care vin din alte țări UE, vor continua să prezinte certificatul verde, care să ateste respectiv vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Persoanele nevaccinate și netrecute prin boală în ultimele șase luni, care călătoresc din alte state membre UE aflate în zona roșie urmează a fi carantinate zece zile. Persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală în ultimele șase luni și care nu prezintă test RT PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei vor fi carantinate pentru 14 zile.

Având în vedere numărul mare de români așteptați să revină în țară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populației și facilitarea liberei circulații, în contextul apariției și extinderii noii tulpini Omicron, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrare în România a formularul de localizare a pasagerului. La nivel guvernamental, se va elabora în acest sens o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare și o cale nouă de legătură, între țară și românii din diaspora.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2