Noi ministri, dupa sedinta CEX al PSD: Judecatoarea Dana Girbovan propusa la Justitie in locul lui Birchall, Mihai Fifor la MAI, Serban Valeca, la Educatie

Reclame home 1
Reclame home 1

CEx al PSD a stabilit ca Dana Girbovan sa fie propusa la Ministerul Justitiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Serban Valeca la portofoliul Educatie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a anuntat presedintele PSD, premierul Viorica Dancila, relateaza Mediafax.
Liderul PSD a anuntat ca va trimite luni catre Palatul Cotroceni noile propuneri de ministri.

Deciziile vin dupa o sedinta a social-democratilor care a durat aproape trei ore. Initial o varianta discutata la intrunirea CEx a fost ca Florian Lixandru, actual secretar de stat in Ministerul Educatiei, sa preia conducerea institutiei, insa PSD a revenit asupra hotararii.

Secretarul general al PSD Mihai Fifor, propus ministru plin la Interne. Deoarece el este propus sa preia conducerea MAI, nu mai poate fi vicepremier pentru parteneriate strategice. Prin urmare, PSD a propus ca Ana Birchall, in prezent ministru al Justitiei, sa fie vicepremier pentru parteneriate strategice. In locul acesteia, social-democratii au decis sa o nominalizeze pe Dana Girbovan, presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR).

La portofoliul de vicepremier pe probleme economice, condus in momentul de fata interimar de Eugen Teodorovici, PSD l-a nominalizat pe deputatul Iulian Iancu, scrie Mediafax.

Social-democratii s-au reunit vineri, de la ora 12.00 la Parlament, in sedinta Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre organizarea Congresului de sambata, dar si despre propunerile de ministri pe care liderul PSD urmeaza sa i le trimita lui Klaus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole