Noi precizari ale ISJ Maramures cu privire la Scoala nr. 2 din Borsa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avand in vedere faptul ca in spatiul public au aparut afirmatii cu conotatii politice privind situatii din invatamantul maramuresean, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures face cateva precizari:

Inchiderea Scolii Nr. 2 Borsa, structura a Scolii Gimnaziale Nr. 9, s-a facut in urma deciziei Consiliului Local Borsa, in luna decembrie 2018, privind reducerea invatamantului simultan, cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures. Unul dintre motivele care a stat la baza acestei hotarari a fost numarul mic de copii, 17 la numar, dar si faptul ca aici exista o singura clasa in regim simultan pentru scolarii din ciclul primar, respectiv clasa pregatioare si clasele I- IV. Administratia locala din Borsa si executivul Primariei Borsa au discutat cu reprezentantii conducerii Scolii Gimnaziale Nr. 9 si au ajuns la concluzia ca, pentru a oferi sansa la o educatie cat mai buna, invatamantul in regim simultan nu este recomandat elevilor.

La inceputul anului scolar 2019-2020, un numar de 12 parinti au refuzat relocarea copiilor la Scoala Gimnaziala Nr. 9, unde ar fi avut sansa sa invete in clase potrivite varstei lor. Situatia a fost comunicata conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures de catre directorul Scolii Gimnaziale Nr. 9 si de catre o delegatie a parintilor, fapt care a condus la deplasarea in Borsa a Inspectorului scolar general si a doi inspectori generali adjuncti. In urma analizarii situatiei la fata locului, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures a decis, impreuna cu primarul orasului Borsa, redeschiderea Scolii Nr. 2, zona Garlea, insa s-a hotarat ca, in loc de o clasa de invatamant simultan, sa se infiinteze, conform prevederilor metodologice, doua clase: una pentru copiii din clasele pregatitoare, I si a II-a, si o alta clasa pentru elevii din clasele a III-a si a IV-a.

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures isi doreste o colaborare cat mai buna cu toti factorii care pot aduce plus valoare invatamantului prin investitii in infrastructura scolara si in actul educational.

Reteaua scolara se stabileste conform Metodologiei aprobate prin OMEN nr. 5090/30.08.2019, pornind de la HCL, cu avizul Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures si aprobarea Ministerului Educatiei Nationale.

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures se delimiteaza si dezavueaza orice ingerinta a politicului in sfera educationala si solicita tuturor respectarea prevederilor Legii Educatiei Nationale si a Regulamentului de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole