Noi reglementari pentru strainii din Romania in domeniul muncii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ITM Maramures anunta ca avand in vedere criza fortei de munca existenta in momentul de fata pe piata muncii si cererile mediului de afaceri din Romania, referitor la relaxarea legislatiei in materia angajarii cetatenilor straini, incepand cu data de 10 noiembrie 2018, prin Legea nr. 247/2018 a fost modificata si completata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania.

“Astfel, strainilor intrati in Romania in scopul incadrarii in munca li se prelungeste dreptul de sedere temporara in scop de munca daca prezinta contractul individual de munca cu norma intreaga, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor, din care rezulta ca salariul este cel putin la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. In cazul lucratorilor inalt calificati, salariul trebuie sa fie la nivelul de cel putin doua ori castigul salarial mediu brut.

Actul normativ vine cu precizari noi si in cazul lucratorilor inalt calificati, a lucratorilor sezonieri, a celor care muncesc cu timp partial si stagiarilor.

Dreptul de sedere in scop de munca se obtine de la Inspectoratul General pentru Imigrari, in conditiile si in limita contigentului de lucratori straini aprobat prin hotarare a Guvernului”, a spus Dragos Nacuta, inspectorul sef al ITM Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1