Noi taieri ilegale de lemn in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 27-28martie, politistii si jandarmii din Viseu de Sus impreuna cu specialisti din cadrul Ocolului Silvic Viseu au organizat doua actiuni pentru prevenirea si combaterea taierii si transporturilor ilegale de material lemnos.

In cadrul actiunilor organizate au fost verificate opt autovehicule, doi agenti economici si 12 persoane legitimate, conform IPJ Maramures.

Astfel pe strada Pestilor au fost identificati doi tineri de 20 si 22 de ani din localitate care transportau cu doua atelaje cantitatea de 5,5 mc lemn rotund fara a avea aviz de insotire sau alte acte de provenienta. Tot cu un atelaj, un alt localnic transporta pe strada 22 Decembrie, cantitatea  de  1,63 mc de grinda si cherestea, de asemenea fara a avea aviz de insotire sau alte acte de provenienta.

Intreaga cantitate de lemn, in valoare de peste 2.000 lei,  a fost ridicata in vederea confiscarii. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale pentru abateri de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 5.000 lei.

Si politistii din Targu Lapus impreuna cu specialisti din cadrul Ocolului Silvic Targu Lapus, au organizat in data de 27 martie o actiune pentru prevenirea si combaterea taierii si transporturilor ilegale de material lemnos.

Astfel, a fost identificata cantitatea de 5 mc steri lemn, abandonata pe partea dreapta a drumului de acces inspre Manastirea Rohita.  Materialul lemnos a fost inventariat si lasat in custodie Ocolului Silvic Targu Lapus. In cauza se efectueaza cercetari in vederea stabilirii provenientei  materialului lemnos si identificarii autorului faptei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole